Nieuws

Kwiek tekent protest aan tegen beslissing bond

Kwiek tekent protest aan tegen beslissing bond

                                                  Raalter handbalsters willen naar eredivisie

De Stentor / Jolien Koerhuis – “Het is een drama, dit kan niet waar zijn.” Michel Rabelink, voorzitter van Kwiek, nam dinsdagavond verbolgen kennis van het besluit van het NHV. De handbalbond liet in een schrijven weten dat vanwege het coronavirus het seizoen 2019/2020 per direct is beëindigd en er geen kampioenen of promovendi benoemd worden.

Het is een bittere pil voor de ambitieuze Raalter ploeg, die al in de eerste week van februari de titel in de eerste divisie veroverde. “Ik weet dat er competities zijn waar nog veel onduidelijk was, maar bij ons was het gespeeld,” benadrukt Rabelink. “In december wisten we al vrij zeker dat we volgend seizoen in de eredivisie zouden spelen. Daar hebben we vanaf dat moment ons hele beleid op aangepast, op sportief en financieel gebied. We hebben alles geregeld om mee te kunnen doen in de eredivisie. Dat lijkt me ook heel normaal. De huidige situatie rondom corona had niemand kunnen voorspellen.”

Het mislopen van de promotie is niet het enige gevolg van de maatregelen rondom het virus voor Kwiek. “Het is financieel een drama. De kosten lopen wel door, maar de inkomsten gaan hard achteruit. Acties gaan niet door, sponsorgelden bevriezen. Als we ook nog eens niet promoveren, is dat een klap die je als club er niet bij kunt hebben.”

Aanspraak

Rabelink en Kwiek leggen zich niet zomaar neer bij het besluit van de bond. “We hebben met het bestuur dinsdagavond direct een brief gestuurd met argumentatie waarom Kwiek wel degelijk aanspraak maakt op promotie. Waarom wij vinden dat dit niet waar kan zijn.”

Woensdagochtend was er telefonisch contact met het NHV. “De bond meldde wederom dat de promotie- en degradatieregelingen vervallen en dat wij dus in principe niet promoveren. Er is echter wel een escape voor ons. De eredivisie zou volgend jaar uitbreiden van tien naar twaalf clubs. Die visie heeft het NHV nog steeds. Als dat zo is, dan is er voor ons niks aan de hand en wordt er gewoon een plek voor ons gecreëerd. Maar dat besluit neemt de bond pas midden of eind april.”

Deel dit bericht