Nieuws

LANDSKAMPIOEN FORTES VENLO START IN EUROPEAN LEAGUE

De Europese Handbal Federatie heeft de ploegen bij zowel de mannen als vrouwen bekend gemaakt die na de zomer beginnen in de European League en European Cup.

Landskampioen Fortes Venlo begint in een nieuwe omgeving aan een nieuw avontuur: de Limburgse ploeg die heel wat sterkhouders zag vertrekken, start in de voorlaatste kwalificatieronde. Ploegen die de ploeg van de nieuwe coach René Baude kan treffen zijn onder meer Valcea, Dijon Handball en Blomberg-Lippe. Komt men ongeschonden door deze ronde, kunnen zomaar Dortmund, DVSC Schaeffler (Tamara Haggerty) of Lublin (Anouk Nieuwenweg) hun opwachting in de volgende ronde in Venlo maken. Twee – lastige - rondjes zijn dus nodig om door te dringen tot de groepsfase.

In de eerste ronde van de European Cup vinden we VZV, Velo, SEW en de Belgische vice-kampioen KTSV Eupen terug. Ook Maxime Drent, onlangs overgestapt naar het Zwitserse HC Kreuzlingen, komt Europees in actie. VOC, als bekerkampioen, ontbreekt ook dit jaar in het Europese toernooi.

De volledige indeling en wedstrijdschama European Cup (vrouwen) op:

MANNEN

Bij de mannen komen vier ploegen uit de BENE-League op de vloer: in de tweede ronde van de European Cup (64 teams) wachten Volendam, Hurry-Up, Bocholt en Visé in spanning wat de loting op 16 juli gaat brengen. Landskampioen Aalsmeer ziet eveneens af van deelname. Speeldata zijn 19/20 en 26/27 oktober. De 32 winnaars stromen door naar de derde ronde: 23/24 november en 30 november/1 december.

De volledige indeling en wedstrijdschema European Cup (mannen) op:

In de European League bij de mannen keert VfL Gummersbach na 12 jaar afwezigheid weer terug op het Europese toneel. De nummer zes uit de Bundesliga speelt eerst in de kwalificatieronde, op 31 augustus/1 september, de return op 7/8 september. Ook Flensburg, met Kay Smits, is in het op een na hoogste Europese toernooi actief, samen met Melsungen waar Arjan Haenen als assistent fungeert en starten in de groepsfase die op 8 oktober begint. Daarin komen ook Lars Kooij – met Vardar Skopje – en Jef Lettens – met Toulouse – in actie. Ook ex-international Iso Sluijters is van de partij met Amicitia Zürich.

De volledige indeling en wedstrijdschema European League (mannen) op:
Deel dit bericht