Larissa Nüsser moet nog even geduld hebben na blessure

Van de Redactie - Tussen de twee kwalificatieduels van Oranje door, tegen Wit-Rusland en Griekenland, raakte Larissa Nüsser op 7 oktober tijdens de afsluitende training voor het vertrek naar Kreta geblesseerd. Ze kreeg een klap in haar gezicht waardoor ze een breukje in haar oogkas opliep. Gevolg: flinke zwellingen en een speelverbod.

Door deze zwellingen werden zenuwen afgekneld en had ze in een gedeelte van haar gezicht geen gevoel. Iets waar ze wel eens drie maanden last van kan hebben alvorens het gevoel weer terug komt. “Maar het kan ook zijn dat er een gedeelte helemaal niet meer terug komt,” aldus een eerdere reactie van haar moeder. Ook had de Limburgse na de klap last van flinke hoofdpijn.

Instappen in een vliegtuig kon niet, terug vliegen naar haar club in Kopenhagen dus ook niet. Ze bleef ruim twee weken in Limburg aan de grond. Gisteren stond dan eindelijk het sein op groep en vloog ze terug naar de Deense hoofdstad. Niet om te spelen maar om vanaf de zijlijn te kijken naar het duel van haar ploeg tegen nummer 2, Herning-Ikast dat met 32-26 werd gewonnen. De derde zege plus een gelijkspel in acht duels. Voor Nüsser is het moeten toekijken onwezenlijk: het is voor het eerst in haar carrière dat ze wedstrijden moet missen.

Donderdag mag Nüsser langzaam starten met training en dan kijken hoe het voelt. Stiekem hoopt ze volgende week woensdag weer te mogen/kunnen spelen in het uitduel bij Randers.

Tegenvallend

Geen Nüsser dus gisteravond bij de thuisploeg, bij de tegenstander staat Bakkerud vanwege een Corona besmetting die ze heeft opgelopen bij de nationale ploeg van Noorwegen, niet op het wedstrijdblad. Een duel tussen het tot nu toe tegenvallende Kopenhagen en het verrassend sterke Herning Ikast op plek 2. Bij ploegen zullen in februari ook aantreden in de Final Four van de Santander Cup, het Deense bekertoernooi.

Beide ploegen openen qua score matig: 2-3 na vijf minuten, 6-5 na tien minuten. In die eerste tien minuten  is Melissa Petren belangrijk voor de thuisploeg met 4 doelpunten en 2 assists. Bij Herning is Stine Skogrand de belangrijkste schutter in de openingsfase. Opvallend ook het geringe aantal stops van de beide keepsters. Schotpercentages voor Kopenhagen op 82%, voor de bezoekers op 64%.

Omschakelingen

Na 20 minuten de verrassende voorsprong voor Kopenhagen: 11-10. Door prima omschakelingen wordt rechterhoek Andrea Hanssen vaak vrijgespeeld en zet met een van haar acties het bord op 12-10. Ook keepster Johanna Bundsen gaat vanaf dat moment belangrijke stops maken. Na een leuke eerste helft gaan beide teams bij 14-11 aan de thee. Na de veldwisseling probeert Herning het met de zevende veldspeelster. Maar omdat de ploeg steeds te laat de keepster inwisselt, geeft dit niet het gewenste resultaat. Acht minuten na de pauze wijst het scorebord 21-17 aan.

De Herning-coach ziet de bui hangen en neemt, een kwartier voor tijd, een noodzakelijke timeout bij 25-18. Vijf minuten later hetzelfde voor Kopenhagen dat de stand inmiddels tot 26-21 heeft zien teruglopen. De thuisploeg is vast besloten deze twee broodnodige punten niet meer af te staan en speelt het duel soeverein uit naar 32-26.

‘Woman of the match’ wordt keepster Johanna Bundsen die na een minder begin een geweldige wedstrijd keepte.