Lemgo verrast koploper Flensburg: knap gelijkspel

Van de Redactie - Lemgo, op bezoek bij koploper en regerend kampioen Flensburg, pakte bij de grensploeg een meer dan verdiend punt 27-27. Bij rust lagen de bezoekers nog op achterstand (14-12) maar er werd geknokt voor elke meter. Daarin rendeerde Dani Baijens – hij vertrekt aan het einde van dit seizoen – als vanouds: de spelverdeler scoorde zelf vier keer uit vijf pogingen en zette  ploegmaats ook in kansrijke posities.

Guardiola leek het feestje voor Lemgo helemaal ‘in the pocket’ te brengen toen hij kort voor tijd met zijn treffer 25-27 liet aantekenen. Uiteindelijk moesten Magnus Röd (26-27) en de Deense wereldkampioen Mads Mensha Larsen eraan te pas komen om tenminste nog één puntje in de Nordfrost Arena te houden: 27-27. Met 16 uit 17 bezet Lemgo plaats 12. Vijf punten bedraagt de marge met een Europese plek, nu in het bezit van Göppingen.

Verrassend ook de draw van THW Kiel: thuis tegen Magdeburg kwam de winnaar van de CL niet verder dan 24-24 (11-14). Niklas Ekberg scoorde een derde van de Kiel-treffers. Daniel Pettersson haalde dezelfde cijfers voor SCM.

Nordhorn-Lingen had weinig in te brengen bij het bezoek aan Hannover-Burgdorf, dat inmiddels is afgezakt naar plaats 13. Winst zou NHL wat meer richting die opponent (18-16) hebben gebracht. Nu houdt de 31-22 nederlaag de ploeg van Daniel Kubes op een van de vier degradatieplaatsen: 9 uit 17.

Tweede Bundesliga

Na drie opeenvolgende overwinningen voor Emsdetten onder leiding van coach Peter Portengen ging het zondagmiddag in de eigen omgeving mis tegen Hamm-Westfalen: 26-29. TVE kwam niet echt in de wedstrijd en kon in de beginfase slechts drie keer genieten van een gelijke stand. Robin Jansen scoorde in zijn tweede duel tweemaal uit drie pogingen. TVE verblijft op een van de drie degradatieplekken: 11 uit 18. Vier punten verschil met de tegenstander van vandaag, op plek 11.

Lübeck-Schwartau, met Niels Versteijnen, hield lang stand in Gummersbach maar moest de punten uiteindelijk achterlaten in de SCHWALBE Arena: 31-29 (18-14). Versteijnen kwam pas na twintig minuten binnen de lijnen en tekende meteen voor de 11-10. In totaal kwam de linkspoot tot drie uit zes.

Vrouwen

Leverkusen had tegen Bensheim-Auerbach halverwege een ruime marge: 17-12. In de tweede helft keerden de bezoeksters het duel: via 21-20 ging het uiteindelijk naar een nipte zege: 27-26. Zoë Sprengers kreeg vijf streepjes, Sarah van Gulik scoorde tweemaal uit spel en tweemaal vanaf de kleine streep.

Oud-Oranje coach Helle Thomsen slaagde er net niet in om met haar Turkse ploeg Kastamonu de volgende ronde in de European League te bereiken: het bezoekende Nantes kwam negen minuten voor tijd op voorsprong (25-26) en gaf die niet meer uit handen: 26-29. Nantes en Togliatti bekeren in deze groep verder.