Nieuws

LIONS DOET GOEDE ZAKEN; AALSMEER VERMORZELT BEVO

LIONS DOET GOEDE ZAKEN; AALSMEER VERMORZELT BEVO

Bij de start van de tweede competitiehelft in de BENE-League pakte LIONS, na de verliesbeurt vorige week bij leider Bocholt, ditmaal wel de punten: bij Sporting Pelt werd het, na een aantrekkelijk en spannend duel, 33-35 voor de ploeg van Christoph Jauernik. Pelt-speler Robbe Spooren keek binnen vier minuten tegen twee tijdstraffen aan en dat vereiste enige omzetting bij de thuisploeg. Halfweg kon de wedstrijd alle kanten op: 18-19. Bij 26-30 leken de punten in de knip, maar Pelt drong aan: 30-31. Ramos, Steins en Eussen drukten door (32-35), Falke bepaalde de eindstand.

Aan de andere kant van de grens kreeg het door blessures geplaagde Bevo van het bezoekende Aalsmeer een pak slaag: 23-42. Bij rust viel er voor de ploeg van coach Richard Curfs weinig eer meer te behalen: 11-19. De pijniging duurde in de volgende dertig minuten voort: 14-30.

Ook Hurry Up sluipt langzaam richting de top vier. Het thuisduel tegen Visé kende grotendeels een inhaalrace qua score. Dertig minuten gespeeld, 14-16 achter. Soares zorgde voor de eerste voorsprong in de wedstrijd: 26-25. Ongekende spanning in Zwartemeer: doelman Ferreira kende een aantal belangrijke stops die uiteindelijk de punten in Zwartemeer hielden: 29-28. Drie punten scheiden Hurry Up van die fel begeerde vierde plek.

Volendam maakte het koploper Bocholt nog knap lastig in De Damburg: 31-30. De oranjehemden tellen inmiddels zes punten achterstand op plek vier: 18 tegen 12. Tachos bleef op twee punten hangen: het bezoekende HUBO handbal schoot ruim voorbij de ploeg van Hans van Dijk: 19-36. Hekkensluiter Atomix (0 punten) kon het bezoekende Eupen niet verrassen: de punten gingen mee naar de Oostkantons: 27-32. Debutant Eupen sprokkelde inmiddels zeven punten bij elkaar.  

STAND:

  1. Bocholt (22); 2. LIONS (19); 3. Pelt (18); 4. Aalsmeer (18); 5. Hurry Up (15); 6. Visé (14); 7. Volendam (12); 8. HUBO (11); 9. Eupen (7); 10. Bevo (6); 11. Tachos (2); 12. Atomix (0).

PROGRAMMA:

24-11: Visé - Bocholt

26-11: Aalsmeer - Atomix; Volendam - Sporting Pelt; LIONS - Tachos; Eupen - Hurry Up; HUBO handbal - Bevo

EREDIVISIE

Bij de vrouwen in de eredivisie één duel: SEW, samen met Handbal Venlo 12 uit 6, ontving het puntloze BFC en deed wat de ploeg moest doen: winnen met 27-19. Makkelijk ging het niet: de Limburgsen kwamen zelfs vlak voor de rust met 6-9 op kop, mede door viermaal Jaimy Habets. Een tussensprintje van SEW bepaalde de ruststand op 12-10. Eline Veltrop legde er vijf namens SEW in het netje. Denise Mol was goed voor vier streepjes achter haar naam. Woensdagavond volgt in Venlo het inhaalduel voor de ploeg van coach Michael Vijverberg met de regerend landskampioen voordat de competitie voor alle clubs komend weekeinde verder gaat met speelronde 8.

Bij de mannen ging medekoploper en titelkandidaat Houten, geplaagd door financiële perikelen, in The Dome verrassend onderuit tegen Arnhem: 33-35. Bij rust (16-17) wezen de bordjes al in Arnhems voordeel. Met prima spel en tien treffers van Dani Blom wisten de bezoekers stand te houden en koppelden met deze zege twee punten aan de tot dan magere score van vijf.

Quintus bleef door de 38-27 thuiszege op Volendam 2 in het spoor van Houten en BFC dat vanmiddag nog bij Aalsmeer 2 aan de afworp komt. Ook Hellas sluit aan: het lastige uitduel bij E&O/Hurry Up was goed voor twee belangrijke punten: 34-35. Het duel tussen de beide debutanten, PSV en Vrone/Berdos, ging naar Pancras: 25-33. Havas behoudt de rode lantaarn na 10m duels met drie punten. Tegen WHC/Hercules was er opnieuw geen eer te behalen: 26-36. Na het gelijke spel, begin oktober tegen Feyenoord, volgden vijf nederlagen.

Dynamico is bezig aan een goede reeks: tegen EHC werd de derde opeenvolgende overwinning binnen gesleept: 31-27. Het verschil met nummer 9, Bevo 2, bedraagt nog maar twee punten.

BELGIË

De strijd om titel en promotie naar de BENE-League is ook in de Belgische hoogste klasse, na 18 van de 18 duels plus nacompetie, een meer dan interessante aangelegenheid. Vier clubs azen op plek één: Eynatten-Raeren (21), Houthalen (17), Kortrijk (17) en Sasja (16) zijn de belangrijkste kandidaten. Eynatten won nipt bij HUB handbal 2: 29-30. Houthalen haalde de punten op bij de ploeg van coach Piotr Konitz, Merksem: 21-26. Kortrijk walste over Gent heen (36-22) en Sasja pakte de punten mee uit Tournai: 24-28. 17 december komen Houthalen en Eynatten elkaar tegen.

DUITSLAND

Het topduel in de Bundesliga ging naar THW Kiel: op bezoek bij Magdeburg won de formatie van coach Flip Jicha nipt: 33-34 (16-19). Kay Smits kwam niet tot treffers, positiegenoot Omar Ingi Magnusson scoorde 9 keer. Johansson (8), Bilyk (7) en Wiencek (6 plus een rode kaart) waren de trefzekerste Kiel-aanvallers.

Kiel bezet na 13 duels en 22 punten de koppositie, Berlin – vanmiddag tegen Lemgo – volgt op één punt. Magdeburg telt 17 punten maar heeft nog twee inhaalduels voor de boeg. Op 11 december ontvangt Berlin Magdeburg, drie later is SCM in de CL te gast bij het PSG van Luc Steins.

DENEMARKEN

Het topduel bij de mannen tussen nummer 4, Kolding en koploper Aalborg, eindigde in een verrassende 27-25 voor Kolding. Zes treffers van Mikkel Hansen waren niet voldoende voor een of twee punten. Bij Kolding kwamen Christensen (9) en de Noor Boilessen (8) tot de meeste treffers. Vanmiddag komt Jorn Smits in eigen omgeving in actie met Lemvig (6 uit 13) tegen hekkensluiter Midtjylland (0 uit 13). De ploeg van Smits - vier treffers - won met 30-27. 

cover Tien treffers van Bart Köhlen konden Sporting Pelt niet aan de winst op LIONS helpen

foto Reza

Deel dit bericht