Nieuws

LIONS VERZEKERT TOEKOMST: NIEUWE STICHTING, NIEUWE TRAINER; CONTINUÏTEIT HUIDIGE SPELERSGROEP

Het bestuur van LIONS is eruit: de club kondigt aan dat de toekomst van Limburg LIONS veiliggesteld is met de oprichting van de Stichting Stimulering Top Handbal Limburg. Dit markeert een nieuwe fase voor het team team en het handbal in Limburg als geheel.

‘Limburg LIONS gaat door in het seizoen 2024-2025, verkondigen we met trots’

“Na constructief overleg met de curator is er groen licht verkregen voor de doorstart. Dit brengt ons in rustiger vaarwater en stelt ons in staat om onze energie te richten op de toekomst. We hebben vol vertrouwen de licentieaanvraag ingediend voor het seizoen 2024-2025 en voorzien geen verdere obstakels op ons pad,” aldus het persbericht.

De nieuwe stichting wordt geleid door een ervaren bestuur, met Sjraar Cox, voormalig burgemeester van de gemeente Sittard-Geleen, als voorzitter, bijgestaan door Lars Baur, Elles Derrez als bestuursleden en Gerrit Stavast als bestuurslid Technische Zaken.

Er is een nieuwe trainer voor het eerste team aangesteld: Bruno Thevissen (50) uit het Belgische Eynatten. Bruno is oud-speler van HC Eynatten, waar hij zijn spelerscarrière op 35-jarige leeftijd beëindigde vanwege een ernstige kruisbandblessure. Daarna is hij zijn succesvolle trainerscarrière begonnen en is hij in het bezit van het hoogste trainersdiploma. Bij zijn laatste club, Eynatten-Raeren, wordt Thevissen komend seizoen opgevolgd door Harold Nüsser en Nick Onink.

Ook op het spelersfront wordt volop gewerkt aan een volwaardig team voor komend seizoen. De club is trots  dat de talentvolle gebroeders Ids en Jur Eussen ook volgend seizoen in Sittard-Geleen te bewonderen zullen zijn. Ook de nodige andere spelers hebben al toegezegd te blijven. “Daarnaast bekijken we ook de mogelijkheden hoe we ons team voor volgend seizoen kunnen versterken,” luidt een passage uit het persbericht.

Limburg LIONS kijkt met vertrouwen en enthousiasme naar de toekomst, gedreven door een sterke visie en toewijding aan de ontwikkeling van handbal in onze regio.

Zondag begint LIONS aan het verdedigen van de landstitel met een thuiswedstrijd tegen Hurry-Up. Na afloop van dit seizoen nemen Rob Schmeits en Bram Kleijkers - beiden naar Sporting Pelt - en Jasper Adams en Ivo Steins - beiden stoppen - afscheid. Ivo Steins en Lambert Schuurs zullen LIONS de laatste serie wedstrijden in de HandbalNL League coachen.

cover De nieuwe coach van Limburg LIONS komt uit het Belgische Eynatten: Bruno Thevissen

foto Bern Rosskamp

Deel dit bericht