Nieuws

Lisanne Kruijswijk terug bij Quintus na avontuur in Duitsland

Lisanne Kruijswijk terug bij Quintus na avontuur in Duitsland

AD SPORT / Peter Lotman - Lisanne Kruijswijk is na haar Duitse avontuur teruggekeerd bij Quintus. De 20-jarige opbouwspeelster is met open armen ontvangen. Ondanks de met 21-35 verloren topper tegen Venlo is de Heulse handbalster blij om terug zijn Kruijswijk vertrok destijds vrij plotseling naar onze Oosterburen en keerde even onverwacht terug.

Ze legt uit: “Op Tweede Paasdag ben ik naar Füchse Berlin gegaan. Zij hadden een tekort aan speelsters door blessures. Ik werd benaderd voor een trainingsstage en na die periode leek het mij een mooie ervaring mee te draaien in het buitenland. Het team lag op koers voor promotie naar de eerste Bundesliga. Een kans die je niet vaak krijgt.”

Lastig

“Ik ben mega goed in de groep opgenomen. Dat maakte de periode in Berlijn heel leuk. Soms had ik een mindere dag en dat is lastig als je weg bent van thuis. Maar daar leer je ook veel van. Op persoonlijk vlak ben ik daardoor gegroeid. Mijn teamgenoten kwamen uit allerlei landen. Natuurlijk uit Duitsland, maar ook uit Portugal, Kroatië, Litouwen, Denemarken en Finland. Door met die topspeelsters samen te trainen, leerde ik elke dag zó veel bij.”

                                                        ‘NIET HET GOEDE MOMENT’

“Uiteindelijk plaatsten wij ons voor de promotiewedstrijden. Een mooie opsteker voor het team én voor mijzelf, omdat ik de eerste wedstrijden in Duitsland moest wennen aan de manier van spelen. In die beslissingsduels liep het heel goed met het team en ik speelde zelf óók een goede partij. De uitwedstrijd tegen Buchholz08-Rosengarten wonnen we met 22-24, maar de thuiswedstrijd verloren we met 25-27. Op verschil in uitdoelpunten hebben we het dus net niet gehaald. Heel pijnlijk, maar het was tóch een geweldige ervaring.”

Lang afwegen

“Ik ben daarna teruggegaan naar Nederland om na te denken wat ik komend seizoen wilde doen. Na lang afwegen, ben ik tot de conclusie gekomen dat het op dit moment niet de goede keuze is in Duitsland te blijven. Het was logisch voor mij, dat ik terug ging naar mijn oude club Quintus. Ik heb wel om me heen gekeken, maar in combinatie met mijn studie werktuigbouwkunde aan de TU Delft én de connecties die ik heb met de meiden bij Quintus, was dat de beste keuze. Er komen mooie wedstrijden aan met ook weer de Europacup. Afgelopen seizoen heeft Quintus de Gouden Ananas gewonnen in de alternatieve competitie. Wij willen daar nog een échte prijs naast zetten.”

Geen ommekeer

Ook Kruijswijk, die bekend staat om haar explosieve speelstijl, kon tegen Venlo het tij niet keren. Ze scoorde wel en laveerde een aantal malen soepel door de Limburgse verdediging. Maar het lukte ook haar niet de ommekeer tot stand te brengen.

cover Lisanne Kruijswijk keerde na een kort avontuur in Berlijn terug in Kwintsheul

foto archief HSP / Patrick Dolkens

Deel dit bericht