Nieuws

LOTING EUROPEAN CUP MET HC GROOT VENLO

Nu ronde 3 er in de European Cup bij de vrouwen op zit, zijn ook de laatste 16 ploegen bekend die vanaf medio januari in een knock out-systeem verder spelen. Dinsdag 21 november om 11:00 uur vindt in Wenen de loting plaats.

Bij de loting wel HC Groot Venlo, dat in ronde 2 en 3 vier keer wist te winnen maar er in de komende ronde op bedacht moet zijn dat er een sterkere opponent uit de bus komt. Ook Pipy Wolfs en Tessa van Zijl doen met het Spaanse Elche mee.

Niet meer in een van de twee potten: SEW en het Belgische Eupen, beide ploegen overleefden de derde ronde niet. Ook niet geplaatst: regerend EC-winnaar Konyaalti BSK uit Turkije. Het thuisduel tegen het Spaanse BM Granollers leverde weliswaar nog een 27-25 zege op, op Spaande bodem volgde de eliminatie: 29-25 verlies.

16 ploegen uit elf landen zitten in de kokers: Spanje met 3, Italië, Portugal en Turkije leveren twee teams.

De indeling:

Pot 1:
ZRK Bjelovar (CRO); Hazena Kynzvart (CZE); ATTICGO Brn Elche (ESP); KH-7 BM. Granollers (ESP); Rocasa Gran Canaria (ES); Sport Lisboa e Benfica (POR); MSK IUVENTA Michalovce (SVK); Armada Praxis Yalikavaspor (TUR)
Pot 2: 
AESH Pyleah Thessalonik (GRE); Jomi Salerno (ITA); SSD Handball Erice ARL (ITA); HC Gjorche Petrov-WHC Skopje (MKD); Cabooter HandbaL Venlo (NED); Madeira Andebol SAD (POR); ZRK Mlinotest Ajdovscina (SLO); Ankara Yenimahalle BSK (TUR)
Geloot wordt met een ploeg uit pot 1 tegen een ploeg uit pot 2. Geen restricties daar waar het gaat om ‘landenbescherming’. Derby’s in Portugal en Turkije zijn dus mogelijk.

De heenronde is het weekeinde van 13/14 januari, de terugwedstrijden een week later.

cover Samen op weg naar de volgende ronde.....

foto Ger Sampers photograhy

Deel dit bericht