Nieuws

Louis Marchal: van Visé naar Handbal Tongeren

Louis Marchal: van Visé naar Handbal Tongeren

Van de Redactie – Louis Marchal maakt deze zomer de overstap van het Waalse BM Visé naar Tongeren waar hij de volgende twee seizoenen de kleuren van de Eburonen zal verdedigen.

De 22-jarige opbouwer begon zijn handbalcarrière in  Sprimont, om vervolgens bij HC Visé terecht te komen.  Met Visé maakte hij de sprong van 2e nationale naar 1e en van 1e  nationale naar de BENE-League. Hij studeerde 2 jaar aan het ‘Centre de Formation Handball’. Marchal nam deel aan enkele stages van de nationale ploeg, en heeft 5 selecties achter zijn naam.

“Ik ben blij dat ik de volgende twee seizoenen voor Handbal Tongeren heb gekozen, al was de beslissing om Visé te verlaten niet gemakkelijk. Tongeren is een traditieclub en heeft een gezonde ambitie, ik wil mijn steentje bijdragen om die ambitie waar te maken. In de ploeg van Tongeren zit een 6-tal spelers van de nationale ploeg, hetgeen mij zal toelaten mijn niveau te verhogen en mij verder te ontwikkelen als handballer,” aldus Marchal.

“Met deze transfer is onze ploeg voor volgend seizoen zo goed als compleet. Ik ben benieuwd hoe Louis Marchal  zich de komende twee jaar in Tongeren verder zal ontwikkelen.  Hij is een zeer gedreven handballer die voor elke bal knokt. Ik wens Louis dan ook veel succes bij Tongeren!” aldus een tevreden voorzitter Tack.

                                             

                                                                    Louis Marchal

Bij de Waalse club stopte doelman Rudi Schenk na slechts één seizoen, de Portugese hoekspeler Sergio Rola verkast naar kampioen Achilles Bocholt. Spelvedeler Bartosz Kedziora revalideert nog altijd van een ernstige knieblessure die hij eind 2019 opliep. Vorig jaar stapte o.a. Florian Glenser ook over van Visé naar de ploeg uit Tongeren.

cover Actiemoment uit het duel tussen Visé en LIONS

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht