Nieuws

Luc Steins: een half jaar op uitleenbasis bij topclub PSG

Luc Steins: een half jaar op uitleenbasis bij topclub PSG

Door Frits Feuler – Zelf raakte Luc Steins een maand geleden geblesseerd bij Fenix Toulouse. Hij miste een aantal duels in competitie en European League, ook de kwalificatiewedstrijd met Oranje tegen Turkije moest hij laten schieten. Precies in een tijd dat ook het Franse PSG het moest stellen zonder spelverdeler Nikola Karabatic. De Parijse clubleiding legde even de focus op de 33-jarige Sloveen Sebastian Skube, uitkomende voor het Deense Bjerringbro/Silkeborg. Maar die wees de kortstondige overstap af.

Belangrijk: de krabbels......foto Facebook

Toen kwam Luc Steins (25) in beeld. Het Franse dagblad L' Équipe maakte al vroeg melding van de op handen zijnde transfer. De Limburger had in de vier jaar dat hij in de Franse competities speelt – in 2016 vertrok hij vanuit LIONS voor een jaar naar Massy, vervolgens twee jaar Tremblay en sinds 2019 bij Fenix Toulouse – de aandacht op zich gevestigd. Lange tijd bleef het onduidelijk of de transfer überhaupt doorgang zou vinden. Tot vanmiddag….

 

 

Met topspelers als onder meer doelman Vincent Gerard, Henrik Toft Hansen, Luka Karabatic, Benoit Kounkoud, Dainis Kristopans – wie kent hem niet – Mikkel Hansen, Adama Keita, Ferran Sole Sala en Nedim Remili. Een droom die uitkomt. Alles onder leiding van de ervaren Spaanse coach Raul Gonzalez Gutiererez die met zijn wereldsterren in de Franse competitie foutloos aan kop gaat en in de groepsfase van de Champions League met 4 uit 5 nog wat bleekjes afsteekt in groep A. Eind december doet de ploeg opnieuw een gooi naar de hoogste Europese clubtitel als men in de Lanxess Arena in Keulen in de halve finale tegenover Barcelona staat. Het andere duel gaat tussen Veszprem en THW Kiel. En dan moet Steins begin januari ook nog twee EK-kwalificatieduels spelen met Oranje tegen Slovenië.

Steins, de grote kleine man uit Voerendaal, die bekendheid kreeg in de Nederlandse en BENE-League-competitie. Gedreven, een enorme actieradius, inzicht, snelheid. Zijn transfer toont aan dat buitenlandse topclubs meer dan eens hun oog laten vallen op interessante Nederlandse spelers en speelsters. Kay Smits mocht er na een goed EK 'even' bij Magdeburg aan ruiken, anderen spelen al jaren in de top van de Duitse, Deense en Poolse competitie. Nu opent Steins deuren naar de absolute top.

Eind december dus Steins als tweede Nederlandse handballer, na Mark Bult in 2012 met Füchse Berlin, in de FINAL 4 van de Champions League in de Lanxess Arena in Keulen. Op 26 mei, in de halve finale tegen THW Kiel scoorde Bult eenmaal, een dag later, om plek drie, schoot hij tweemaal raak tegen AG Kopenhagen. Beide duels verloor Berlin.

Kortom: voor Steins is de feestmaand december iets eerder begonnen.....

Deel dit bericht