Nieuws

Luc Steins op weg naar de Franse hoofdstad

Luc Steins op weg naar de Franse hoofdstad

Van de Redactie – Luc Steins lijkt hard op weg om Fenix Toulouse voor een half jaartje – op uitleenbasis - te verruilen voor de Franse topclub PSG. Dat meldt dagblad L’Équipe vandaag op in het sportkatern.

Maar op dit moment zit hij nog in Zuid-Frankrijk, hopend dat hij vrijdag in het competitieduel van zijn ploeg weer wat speelminuten kan maken. Steins, die de afgelopen weken geblesseerd moest toekijken bij zijn huidige werkgever, moet als spelverdeler de tijdelijke vervanger worden van Nikola Karabatic die medio oktober langdurig in de lappenmand verdween.

Steins (25) bevindt zich bij PSG, koploper in de Franse competitie en actief in de Champions League, in gezelschap van onder meer de Deen Mikkel Hanssen en Dainis Kristopans, de 2.14 m lange opbouwer uit Letland. Eind december komt PSG in Keulen in actie tijdens de VELUX FINAL4 en treft in de halve finale Barcelona. Veszprem en Kiel zijn de andere halve finalisten. Steins zou dan de tweede Nederlandse handballer zijn na Mark Bult (Füchse Berlin, 2012) die het tot dit eindtoernooi schopt.

            

Dainis Kristopans en Luc Steins, vanaf dit weekeinde ploegmaats? Foto archief HSP

De Franse clubleiding was eerder in de slag met de Sloveen Sebastian Skube (33) maar die verkoos uiteindelijk toch om bij het Deense Bjerringbro/Silkeborg te blijven.

Mocht Steins de komende dagen zijn krabbel onder het Franse contract zetten – naar verluidt betaalt PSG Toulouse een huursom van honderdduizend euro – dan kan de Limburgse spelverdeler, indien blessurevrij, zaterdag in het thuisduel tegen Chartres mogelijk zijn debuut maken al ligt dat niet in lijn der verwachtingen. In de groepsfase van de Champions League staat PSG met slechts 2 punten uit vier duels op plek 6. Volgende week donderdag ontvangt PSG het Portugese Porto – vanavond wordt in Porto gespeeld - voor de terugwedstrijd in de CL. Toulouse ontvangt dinsdagavond in het vierde groepsduel in de European League het Russische Chekhovski Medvedi.

Spannende dagen voor de spelverdeler...

Deel dit bericht