Nieuws

Luc Steins: zes treffers in eerste helft tegen Kielce

Luc Steins: zes treffers in eerste helft tegen Kielce

Van de Redactie – Het negende CL-duel van PSG – en het derde van Luc Steins – kende een flitsende start. Niet in het minst door de aalvlugge bewegingen en behendigheidjes van de Limburgse spelverdeler die het centrum van de Poolse defensie, inclusief de Duitse doelman Andreas Wolff, in de eerste helft volledig dol draaide.

Zes keer raakte Steins de netten achter Wolff, zes keer hadden de Poolse reuzen het nakijken op de zesmeterlijn. Aan alle kanten floepte Steins voorbij. Zag hij in extremis nog als balbezitter een ploeggenoot in een betere positie, dan verdween de bal loepzuiver in de grote handen van of Remili of Prandi of Syprzak.

Bij 18-10, vlak voor de pauze (19-10) moest aan Poolse kant Arkadiusz Moryto met rood naar de kant: hij kogelde pardoes het speeltuig vol in het gezicht van de Franse doelman Vincent Gerard. De Spaanse arbitrage kon niets anders doen dan – terecht - die verfoeilijke kaart trekken.

                             

Uitblinker op het parket, Luc Steins, met de Belgische waarnemer Klaus-Dieter Convents, foto privé

Na de pauze was het duel al lang geen wedstrijd meer. Kielce sputterde nog wat, Wolff irriteerde zich meer en meer in het Poolse hok en de thuisploeg scoorde met de regelmaat van de klok. PSG-topscorer Luc Steins kreeg wat meer rust, de overige sterren mochten het karwei afmaken. immers donderdag gaat het al weer richting Flensburg, een duel om plek twee waar de Duitse kampioen op dit moment de meeste aanspraak op maakt: 15 tegen 12 punten uit 9 duels.  

14 maart gaat Steins met Oranje op bezoek in Polen voor een uitermate belangrijk EK-kwalificatieduel. Met deze Steins in deze vorm zal de Poolse nationale ploeg op voorhand gewaarschuwd zijn.

Steins dus sensationeel! De EHF tekende de volgende tekst op in het wedstrijdverslag:
                                                              Luc Steins, what a first half!
You thought that the tiny Dutch playmaker, who arrived in Paris in November, would suffer against the physical Kielce defence? Well, you’ve can think again, as we saw only him on the court in the first half. Six goals, three assists, the former Toulouse player basically did what he wanted and all of it was successful. Talant Dujshebaev then adapted his defence to block Steins, but the damage was already done.

Nog even - in beeld - nagenieten van Luc Steins:

https://www.facebook.com/watch/?v=758396758443958

cover Luka Karabatic en Luc Steins, hand in hand

foto archief HSP

Deel dit bericht