Handbalshop
Luke Habets keert na tien seizoenen terug bij BFC

Luke Habets keert na tien seizoenen terug bij BFC

15 mei 2018, 16:00 uur

Het is geen onbekende naam in Beek en omstreken. Luke Habets, 32 jaar en woonachtig in  Elsloo heeft na zijn jeugd bij Minor in Nuth en een jaar bij BDC in Heerlen  vanaf zijn 18e tot zijn 22e de cirkelpositie bij BFC ingevuld. De afgelopen 10 jaar heeft hij gehandbald in België: Vier jaar Kreasa Houthalen, één jaar HC Eynatten, één jaar Achilles Bocholt. Vervolgens ging hij weer voor twee jaar terug naar Houthalen om te eindigen met twee jaar HC Eynatten. Vanaf volgend seizoen keer hij weer terug bij BFC.

“Eynatten is een van de mooiste clubs waar ik gespeeld heb” vertelt Habets. “Mijn plan was eigenlijk ook altijd om daar mijn handbalcarrière te beëindigen. Nick (Onink: Red HS) heeft me eerder al eens gepolst en ik ben altijd vrij stellig geweest in mijn uitspraak dat ik niet meer van club wilde veranderen.”  Door omstandigheden kwam daar toch verandering in. Hij is inmiddels een trotse vader van een acht maanden oude dochter. “Ik heb de afgelopen maanden ervaren dat een gezinsleven moeilijk te combineren is met een baan in Venlo bij Océ en handballen in Eynatten waar we altijd al om 19.00 uur trainen. Maar stoppen wil ik ook nog niet. Ik heb afgelopen seizoen een tijdje eruit gelegen met afgescheurde enkelbanden en toen merkte ik pas echt hoeveel zin ik nog had in het spelletje!”

Toen Onink hem nog eens polst was het antwoord ja. “Aangezien ik in mijn handbalcarrière al bij verschillende clubs ben terug gekeerd, waarom dan niet het cirkeltje rond maken bij BFC. Daarnaast heb ik vorig jaar veel plezier gehad om weer met Joeri Verjans samen en hij keer ook terug bij BFC. Bovendien is Nick al heel lang een van m’n beste vrienden en lijkt het me erg leuk om ook op deze manier nog een keer met hem samen te werken. Eredivisie handbal leeft weer in Beek en daar wil ik graag deel van uit maken en hopelijk bijdragen aan een succesvol seizoen.” 

Na Ruben Heuvelsland en  Joeri Verjans is Luke Habets de derde nieuwkomer bij BFC dat aan het einde van het seizoen doelman Freek Janssen en zijn collea Bram Hermans zag stoppen. Bijan Houben en Erwin Jacobs zijn met onbekende bestemming vertrokken bij de club uit Beek.  

Laatste update: 15 mei 2018, 16:09 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct