Nieuws

Marit Huiberts naar Deense competitie

Marit Huiberts naar Deense competitie

Van de Redactie - Keepster Marit Huiberts verruilt Volendam voor de Deense competitie. De 19-jarige sluitpost uit Noordwijkerhout speelt komend seizoen voor Ringkobing Handbold A/S.

Huiberts zet met de transfer een volgende stap in de richting van haar droom: spelen in de Champions Leauge. Via Ringkobing hoopt ze immers door te stromen naar een topclub in de hoogste Deense competitie. "Ik wil blijven groeien tot het hoogst haalbare. Als ik het niet probeer, dan weet ik het nooit."

Volendam heeft niet lang kunnen genieten van de kwaliteiten van de Jong Oranje-speelster die een jaar geleden overstapte van VOC naar het team van toen nog Mark Ortega. Het waren vooral de keeperstrainingen van oud-international Gerrie Eijlers die haar aantrokken. "Om Gerrie kwam ik naar Volendam en ik heb ontzettend veel van hem geleerd."

Na Debbie Bont is Huiberts de tweede speelster van Volendam die de overstap naar het buitenland maakt. Half juli vertrekt ze naar Denemarken waar ze voor het eerst op zichzelf gaat wonen. "Je moet toch een keer het huis uit!"

Bron: Leidschdagblad

cover Marit Huiberts in actie voor toen nog VOC

foto archief HSP / Tina Kolthof

 

Deel dit bericht