Nieuws

Mark Leckebusch wisselt van Hasselt naar KTSV Eupen

Van de Redactie – De volgende transfer is binnen voor het Belgische KTSV Eupen. Doelman Mark Leckebusch verruilt komende zomer Initia Hasselt voor de Belgische ploeg uit de Oostkantons die onlangs met David Polfliet en Martin Vlijm een nieuw technisch duo aantrok.

Leckebusch (33) startte zijn handballoopbaan bij SV Heerlen. Daarna ging hij via Vlug en Lenig naar de tweede ploeg van de Limburg LIONS, de Wild Dogs in 2008. Toenmalig trainer, de Rus Aleksander Rymanov haalde hem bij de eerste ploeg.

In 2011 ging het voor het eerst over de grens, naar Eynatten, dat toen getraind werd door Pim Rietbroek.  Een jaar later was het gedaan met 'de kunsten' in België en kwam hij bij Swift Arnhem terecht. In 2014 hengelde Sporting NeLo hem binnen. Daarna ging het om en om: in de zomer van 2016 weer naar Eynatten, in 2017 in de tweede ploeg van LIONS, een jaar later richting Hasselt. Nu, in 2020, naar Eupen. Zijn elfde station.

Leckebusch is dus geen onbekende in de Oostkantons. Hij is blij weer in het oosten van België te kunnen spelen. “Hij houdt van onze mentaliteit, die aan de ene kant gekenmerkt wordt door veel discipline, eerzucht en ambitie en aan de andere kant het teamgebeuren, plezier hebben met elkaar en op die manier overwinningen op de juiste wijze vieren,” meldt het bestuur in het persbericht.

Leckebusch kan een dosis ervaring niet worden ontzegd. Hij moet de opbouw van de ploeg mee helpen gestalte te geven om als promovendus in de eerste liga te kunnen meespelen.

cover Mark Leckebusch, als doelman van Hasselt

foto HSP

Deel dit bericht