Nieuws

Martin Schwarzwald nieuwe trainer Leverkusen

Martin Schwarzwald nieuwe trainer Leverkusen

Van de Redactie – Nauwelijks vier dagen nadat coach Michael Biegler plots opstapte bij de vrouwenploeg van TSV 04 Bayer Leverkusen – de ploeg van Zoë Sprengers en Annefleur Bruggeman – is het bestuur van de Bundesligaclub er snel in geslaagd een opvolger te vinden.

Martin Schwarzwald, momenteel actief bij de vrouwenploeg van SG Bretzenheim, op plek twee na drie duels in de dritte Liga Mitte, neemt vanaf december de taken van Biegler over.

                   

            Martin Schwarzwald, nieuwe coach in Leverkusen, foto Markus Kieber / 2kfoto.de

“Het was absoluut een van de moeilijkste beslissingen van mijn handbalcarrière tot nu toe om mijn huidige team achter me te laten, een ploeg waarmee ik in anderhalf jaar een zeer vertrouwensvolle en succesvolle basis heb opgebouwd. Maar voor mij als jonge coach is het een grote eer om bij een van de meest gerenommeerde clubs de stap te maken naar de eerste Bundesliga,” aldus de 34-jarige A-trainer.

"We observeren de coaching-carrière van Martin Schwarzwald al jaren en zijn ervan overtuigd dat we met hem een ​​jonge, zeer gemotiveerde en competente coach hebben kunnen inhuren die past bij ons clubconcept,” zegt Renate Wolf, manager van de Bayer-ploeg. “Met Martin Schwarzwald zien we de kans om samen met Jörg Hermes en Jenny Karolius ook verdere impulsen te geven aan de jeugdopleiding. Uiteindelijk hebben we als ‘Werkselfen’ jarenlang geprofiteerd van de talenten die zich in onze jeugdvisie hebben ontwikkeld,” voegt Andreas Thiel, afdelingshoofd handbal toe.

“De leidinggevenden in Leverkusen, met wie ik al een aantal jaren heel goed contact heb, hebben er alles aan gedaan om deze stap voor mij en mijn gezin zo gemakkelijk mogelijk te maken. Ik volg in de voetsporen van grote trainers en kijk uit naar een spannende taak, met de nodige dosis nederigheid en zelfvertrouwen”, aldus Schwarzwald.

cover Manager Renate Wolf handelde snel en vond een opvolger voor coach Michael Biegler

foto club

Deel dit bericht