Nieuws

Martin Vlijm wordt assistent-trainer in Eupen

Martin Vlijm wordt assistent-trainer in Eupen

Van de Redactie – Eind november moest coach Martin Vlijm vertrekken bij Sporting Pelt. Ruim vier maanden duurde zijn inactieve periode. Gisteren werd bekend dat de voormalig trainer van o.a. Volendam, Hurry-Up en Bevo aan de slag gaat als assistent van David Polfliet bij het Belgische KTSV Eupen. Vlijm (61) en Polfliet (45) kennen elkaar al jaren en werkten ook al samen bij – toen nog – Sporting NELO

Als speler startte hij zijn carrière bij het Amsterdamse AHC ’31. Daarna ging het richting zuiden met achtereenvolgens tussenstops bij Vlug en Lenig, Sittardia en het Belgische Arena Hechtel. Op zijn 37e ging hij als trainer verder. Hij werd assistent onder leiding van Joop Fiege bij de Nederlandse mannenploeg en was als hoofdcoach actief voor Vlug en Lenig, de opleidingsploeg van LIONS, de Limburg Wild Dogs, Volendam, Bevo en Hurry-Up. Met Bevo won hij in 2016 de landstitel.

Voor Vlijm is een speciale rol binnen de nieuwe ploeg weggelegd. Hij zal zijn vroegere doelman helpen bij zijn nieuwe taken en zal aan zijn zijde staan ​​om hem actief te ondersteunen in de belangrijke stappen die hij mist in zijn nog jonge coaching carrière.

Met Vlijm brengt de KTSV een topspeler en toptrainer in het moderne handbal, die een compleet andere en grotere rugzak met ervaringen zal brengen. Beiden streven ernaar het team verder te versterken en het team de komende maanden naar het volgende seizoen toe zo goed mogelijk verder te ontwikkelen.

Vlijm zal, omdat de grenzen met België niet toegankelijk zijn, in Sittard nog even geduld moeten koesteren. Zodra mogelijk start hij aan de andere kant van de grens in de Oostkantons zijn nieuwe uitdaging in de op een na hoogste Belgische divisie.

cover Martin Vlijm. als coach van Sporting Pelt

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht