Nieuws

Max de Maat ontvangt voormalig ploeggenoten in Aalsmeer

Max de Maat ontvangt voormalig ploeggenoten in Aalsmeer

AD SPORT / Peter Lotman - De blijdschap over de zege op Volendam heeft bij Quintus al weer plaatsgemaakt voor de realiteit. Zaterdag treft het team van het technisch duo Hinskens/Van Lier in de HandbalNL League landskampioen Aalsmeer. Het wordt in de bloemenstad een weerzien voor Max de Maat met zijn voormalige ploeggenoten.

De robuuste cirkelloper en verdediger kijkt uit naar het treffen met zijn oude ploegmakkers. “Voor mij is die wedstrijd zeker speciaal. Quintus is de club waar ik altijd met veel plezier gespeeld heb. Het voelt toch altijd weer als thuiskomen. Dat maakt me ook extra gedreven om goed te spelen. Ik vind het leuk voor Quintus dat zij aanhaken en weer terug op het hoogste niveau komen. We hebben daar destijds hard voor gewerkt en daarom gun ik ze dit ook.”

Ook Max de Maat (24 jaar) is blij dat de competitie weer is begonnen. “Ondanks de blessures loopt het lekker bij ons. De invallers laten zien, dat we het ook kunnen als we  doorwisselen. Natuurlijk is het spel anders dan wanneer de basisspelers in het veld staan. Onze eerste wedstrijd na corona tegen LIONS was niet zo best. We moesten er echt nog even inkomen en misten wat scherpte. In de twee wedstrijden daarna hebben we dat goed opgepakt. Zaterdag tegen Quintus is een beetje een dubbel gevoel. Aan de ene kant willen we een goede wedstrijd spelen en de flow waarin we zitten vasthouden. Aan de andere kant is het meer een oefenwedstrijd en is het ook een goed moment om sommige spelers rust te geven en andere systemen uit te proberen.”

                            

Geen moment spijt

Gelet op het enthousiasme waarmee hij over Aalsmeer praat, heeft De Maat duidelijk geen moment spijt van zijn overstap. “Ik heb mijn draai gevonden en het gaat nu lekker. Het is een stel leuke gasten met een serieuze inzet. Ik voel mij daar goed tussen. Nu Samir Benghanem geblesseerd is, speel ik veel en dat is goed om ritme op te doen. Ik ben nog niet helemaal tevreden over mijn eigen spel. Het niveau binnen de groep is hoog en het lukt me nog niet altijd om daarbij aan te haken. Ik train er hard voor en hoop uiteindelijk dat ik beter kan afwisselen met Samir als dat nodig is”, zegt de zelfkritische Westlander.

Hij vervolgt: “Aalsmeer is een mooie club, waar de zaken professioneel worden aangepakt. Het is mooi om te zien, dat er vanuit twee kanten veel energie wordt ingestopt. De spelers zijn serieus, trainen hard en daar staat dan professionele begeleiding tegenover. Dat maakt het totaal tot een optimale sportsfeer”, aldus de voormalig Jong Oranje international.

Quarantaine

Ook corona is niet aan Max de Maat en zijn vriendin Angelique van Duijvenbode voorbij gegaan. “Ik heb in september corona gehad. Het viel wel mee. Ik heb twee weken klachten gehad en in quarantaine gezeten. Daarna ging het snel weer beter. Ik ben wél nog sneller buiten adem dan daarvoor. Angelique is toen ook in quarantaine gegaan uit voorzorg. Sinds de topsport weer is hervat, ben ik er verder goed doorheen gekomen. Vóór januari begon ik het handballen wel erg te missen. Vooral ook het vaste ritme wat normaal gesproken zo’n groot deel van mijn leven is. In januari begonnen de trainingen weer en mijn werk ging eigenlijk gewoon door, dus dat was goed te doen.”

De Maat heeft geen idee wat hij van de wedstrijd zaterdag moet verwachten. “Ik denk dat het een leuke oefenpartij wordt. Altijd mooi om tegen je oude club te spelen. Voor ons gaat het natuurlijk om de strijd om de landstitel. Zoals het er nu uitziet, lijkt het weer tussen Lions en ons te gaan. Maar er kan best nog veel gebeuren met blessures of corona. Ik denk dat de vijf teams dicht bij elkaar liggen dit jaar. Ik wil dus nog maar niet te veel op de zaken vooruitlopen. Eerst maar eens proberen nog de resterende partijen te winnen. Dat zal nog zwaar genoeg worden.”

cover Max de Maat (20) heeft alle aandacht voor de actie van Bevo-speler Dario Polman

foto archief HSP / foto Reza

Deel dit bericht