Handbalshop
Maxime Drent maakt overstap van V&L naar VOC

Maxime Drent maakt overstap van V&L naar VOC

11 juli 2018, 16:16 uur

Door Hans Schets - Vandaag heeft het bestuur van VOC Amsterdam de komst van de 19-jarige Maxime Drent bekend gemaakt. De handbalster uit het Limburgse Spaubeek gaat met ingang van het nieuwe seizoen spelen voor de Amsterdamse landskampioen.

Drent heeft de jeugdopleiding gevolgd bij BFC in Beek, maar stapte op 14 jarige leeftijd de over naar de buren van Vlug en Lenig.

Ze heeft al meer dan 40 jeugdinterlands gespeeld en op dit moment maakt zij deel uit van de succesvolle selectie van Oranje U20 dat momenteel deelneemt aan het WK in het Hongaarse Debrecen. Inmiddels heeft het team de laatste acht bereikt en speelt vanavond tegen Rusland om een plaats in de halve finale.

Drent is derdejaars student Sport, Gezondheid en Management aan het HAN in Arnhem/Nijmegen. Door de week verblijft ze op Papendal op de handbalacademie.

"Ze is een sterke verdedigster, heeft een sterk schot, heeft ambitie, is een echte teamplayer, past in de clubcultuur en speelt via de handbalvisie die ik voorsta. Daarnaast brengt zij, ondanks haar jonge leeftijd, veel internationale ervaring mee als jeugdinternational," aldus trainer-coach Ricardo Clarijs.

Laatste update: 12 juli 2018, 12:24 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct