Nieuws

Merksem geen partij voor Tongeren

De trip naar Merksem is voor Tongeren goed afgelopen en ging er  zonder enig probleem winnen met 21-37.

Voor Tongeren was het trouwens een prettig weerzien met Koen Roggeman. Hij besliste recent op een wat gemoedelijker wijze en vlakbij huis terug te gaan handballen. Olse Merksem was een logische beslissing. Dat het uitgerekend tegen zijn oude club was dat hij terugkeerde op het veld was een leuke bijkomstigheid.

Het was Merksem dat de score mocht openen en tot zelfs 2-0 kon uitlopen. Tongeren raakte niet in paniek en wachtte geduldig af terwijl Olse Merksem enthousiast startte. Zowel Tasevski als De Beule lieten zich in de beginfase vooral opmerken met doelpunten. Tongeren kwam een eerste keer gelijk bij 4-4. Nog een keer kon Merksem de voorsprong nemen met de 5-4, maar dan was de speeltijd over voor Tongeren en was het tijd voor het serieuze spel. Na de 5-5 werd het 5-6 dankzij De Beule. Merksem kwam nog gelijk 6-6, maar dan ging Tongeren twee versnellingen hoger spelen en was het over en uit voor Merksem. Binnen de korste keren stond er een 6-10 voorsprong op de bordjes en wist Merksem waarom Tongeren bovenaan de klassering staat. Tongeren liet zich op geen enkel moment meer verrassen en bleef de concentratie erbij houden. Rusten ging men met een meer dan verdiende 11-18.

De wedstrijd was op dat moment al beslist, want Tongeren kwam opnieuw uiterst geconcentreerd uit de kleedkamers. En bij Merksem werd al snel duidelijk dat de tweede adem niet meer gevonden werd. Als er dan al een schot richting doel ging dan stond er ook een schitterend keepende Vanbrabant in doel, die Polfliet al snel was komen vervangen in de tweede helft. Coach Vukcevic gaf al snel in de tweede helft de jeugd de nodige spelervaring. Zowel Geurde, Gava en Idahosa kwamen binnen de lijnen tesamen met een Schepers en Stulens. Nu liet de jeugd zich niet overdonderen. Tongeren speelde verder scherp en snedig, Merksem kon nog enkel achter de feiten aanlopen. Op geen enkel moment konden ze nog maar ėén enkele vuist maken. Tongeren maakte er een demonstratie van. De 21-37 uitslag is er een die kan tellen.

Merksem heeft gestreden voor wat het waard was, maar tegen een ontketende Tongeren hadden ze nooit een kans. Tongeren heeft zich duidelijk laten zien dat de sfeer in de groep top is en dat er gespeeld en gevochten wordt voor elkaar.

Deel dit bericht