Nieuws

‘Met Dynamico wegblijven van onderste plaatsen in eredivisie’

‘Met Dynamico wegblijven van onderste plaatsen in eredivisie’

Bron: Kliknieuws.nl/sport – Het nieuwe seizoen bij Dynamico start zaterdagavond met een thuiswedstrijd tegen DFS Arnhem/Huissen. De Osse/Heesche handballers willen zich graag op dit niveau handhaven en zijn daarom gebrand om te starten met een overwinning.

De voorbereiding duurde in totaal acht weken. Er werden meerdere oefenwedstrijden gespeeld tegen Belgische en Nederlandse clubs maar ook deed Dynamico mee aan een toernooi in Duitsland. “We staan te popelen om nu een officiële wedstrijd te kunnen spelen,” aldus doelman Paul van Iperen (20). “Of we er klaar voor zijn? We trainen keihard maar beseffen dat we wel het nodige hebben ingeleverd. Zo is onze spelverdeler Jordi van Erp vertrokken naar Quintus en een aantal spelers is gestopt. Onze trainer Vladn Mijalkovic heeft een puzzel te leggen om ervoor te zorgen dat de juiste poppetjes op de juiste plaats komen te staan.”

Handhaving is het eerste doel van Dynamico. “Ons streven is om zo goed mogelijk te presteren en weg te blijven van de onderste plaatsen. We komen uit in een extra brede klasse met zestien teams en we denken dat we zeker meerdere ploegen onder ons kunnen houden. Kwalitatief zal het elkaar in het rechter rijtje niet veel ontlopen, maar we moeten dan wel de groep compleet houden. Bij blessures is het met onze smalle selectie lastig om de afwezigen op te vangen.”

Van Iperen roemt de teamgeest van Dynamico. “We zijn een relatief kleine vereniging op dit niveau. Een selectie met veel jongens uit de eigen jeugd of uit de regio. Een vriendenteam en alle neuzen staan dezelfde kant op.”

Deel dit bericht