Nieuws

MHV trekt zijn herenselectie onmiddelijk uit competitie

“Na jaren tophandbal in Mill is vandaag, maandag 16 maart,  het moment gekomen te melden dat er een eind komt aan het heren handbal op topniveau. Hoe hard en pijnlijk dat besluit ook is voor iedereen die het handbal en MHV '81 een warm hart toedraagt” aldus het bestuur van de Brabantse handbalvereniging middels en schrijven aan alle betrokkenen van de vereniging

“Ruim tien jaar lang heeft de herenselectie elke zaterdagavond voor een geweldige partij handbal gezorgd. Handbal waar vele van hebben genoten en dat de ploeg op de rand van de eredivisie heeft gebracht. Degraderen naar de hoofdklasse en binnen twee jaar weer terug naar eerste divisie niveau, met vorig jaar een periodetitel op zak en het kampioenschap binnen handbereik, maar personele perikelen deed de club toe al besluiten niet voor het hoogst haalbare te gaan. Ook dit seizoen komt MHV als nummer vier van de competitie in aanmerking om de nacompetitie te gaan spelen, maar het bestuur heeft anders moeten besluiten.

Wat is er precies aan de hand?

Het is voor MHV '81, gezien het aantal spelers dat stopt en vorig jaar al gestopt is, niet mogelijk om voor seizoen 2015/2016 een eerste divisie waardig team op de been te brengen., laat staan een eredivisie waardig team. De animo in de regio, maar ook verder daar buiten om op dit niveau te handballen neemt in sneltempo  af. De laatste jaren werd de zoektocht naar geschikte spelers dan ook steeds moeilijker.

Gezien de huidige bezetting van het team, met een groot aantal vertrekkende spelers, is het voor MHV '81 dan ook niet meer mogelijk, en ook niet verantwoord om een nieuwe inschrijving in de eerste divisie te doen. Dit houdt dus in dat her eerste herenteam  volgend jaar niet meer in de huidige samenstelling zal bestaan.

Een ingrijpende beslissing die ook als gevolg heeft dat ook de aankomende nacompetitie die zaterdag begint niet meer door MHV ’81 gespeeld zal gaan worden. Dit zijn de harde feiten, die voor mensen binnen het technisch kader van de club al enige jaren in aantocht waren, maar dan nu werkelijkheid zijn geworden. We zien om ons heen de populariteit van het herenhandbal op dit niveau wegzakt. Het is ons de afgelopen jaren steeds gelukt om met het huidige team en enkele aanvullingen van buitenaf het niveau te handhaven.

Dat dit moment er aan zat te komen zagen wij als bestuur al vroegtijdig aankomen. We hebben hier dan ook sinds eind 2014 over gesproken en het besluit weloverwogen genomen. Pijnlijk is het absoluut, de handbaldroom van de blijvende spelers valt in duigen en ook voor de vele vaste en trouwe supporters is dit geen prettig nieuws. Echter is het voor ons als bestuur geen kwestie van niet willen, maar het is echt geen haalbare kaart er nog een nieuw jaar aan vast te knopen.

Als bestuur zijn we de herenselectie veel dank verschuldigd, de keus die spelers hebben gemaakt te stoppen aan het eind van dit seizoen respecteren we. Ik kan namens het bestuur alleen maar waardering uitspreken naar iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij de het team.

Hoe nu verder?

Het feit dat MHV geen herenteam meer inschrijft in de eerste divisie levert de Milse vereniging een positieop  in de tweede klasse van de afdeling waarvan men nog gaat bekijken of deze ingevuld kan gaan worden. De komende weken komt hierin meer duidelijkheid.

Namens bestuur MHV'81,
Voorzittr Harm Vermeulen 

Deel dit bericht