Nieuws

Michelle Goos en Lynn Knippenborg reizen terug in de tijd

Michelle Goos en Lynn Knippenborg reizen terug in de tijd

Door Dominik Knobloch / Stimme.de - De wedstrijd op zondag in Buxtehude is een zeer speciale wedstrijd voor twee speelsters van Neckarsulm Sport-Union.

Michelle Goos denkt nog wel eens terug aan haar terugkeer in Buxtehude, nu een half jaar geleden. De geboren Amsterdamse speelde daar tussen 2016 en 2018. Daarna vertrok ze naar Zuid-Duitsland, naar Neckarsulm. “Ik kreeg onmiddellijk kippenvel". Toen de linker hoekspeelster van de Neckarsulm Sport-Union half maart naar de BSV-hal kwam, "stond iedereen op en riep mijn naam". Nadat ze haar kruisband had gescheurd, zeven maanden hard werken aan de comeback en op dat moment slechts 15 Bundesliga-minuten voor de NSU had gemaakt, was het weerzien op haar  oude werkplek een extreem emotioneel moment.

Zondag (15 uur) staat er weer een duel tegen haar voormalige club op de rol. "Een zeer speciale wedstrijd, voor mij en ook voor Lynn Knippenborg", zegt de 29-jarige.

Buxtehuder

Het feit dat spelverdeelster Lynn Knippenborg in de zomer naar Neckarsulm kwam, was ook te danken aan Goos. Speciale jaren hebben de twee Nederlandse handbalsters tussen 2016 tot 2018 samen ervaren bij Buxtehuder, met als hoogtepunt het winnen van de Duitse beker in 2017. "Wanneer we erover praten, is er een tintelend gevoel, het gebeurt niet zo vaak, maar dit jaar is er een kans dat Lynn en ik opnieuw de laatste vier in de FINAL4 kunnen bereiken,” zegt Goos.

Natuurlijk heeft de teamoudste "de meisjes verteld hoe geweldig het is om dat te ervaren - als we het geluk hebben om te winnen, zullen ze het zien."

Ze had echter geen aandeel in het feit dat Neckarsulm nog steeds in de race is na een magere 27:26 zege op Bundesliga-rivaal Kurpfalz-Bären Ketsch. "Vijf speelden niet in de beker, ik was een van hen." Daar is de ambitieuze Goos natuurlijk niet tevreden mee. Maar uiteindelijk is de opstelling aan de coach. En zolang de resultaten ook geen probleem zijn.

Teamsucces

Voor Michelle Goos telt het succes van het team hoe dan ook, niet de emoties van individuele spelers. "We zijn klaar om voor elkaar te vechten en zelfs als we dat niet gewend zijn, zijn we klaar om de anderen toe te juichen - het maakt niet uit wie er speelt." Hoe te spelen, is echter cruciaal. Goos waarschuwt: "Tegen Buxtehude zal wat we zaterdag in de bekerwedstrijd hebben gedaan niet voldoende zijn, maar het heeft aangetoond dat we kunnen en willen vechten." En de opponent is zeker niet onoverwinnelijk: "Ze hebben veel blessures en belangrijke spelers die zwanger zijn, ik denk dat we Buxtehude kunnen verslaan."

Een succes waarop ook NSU-coach Pascal Morgant hoopt. "We willen punten halen tot aan de winterpauze als we ons laatste duel uit bij Bietigheim spelen," had hij medio oktober gezegd vóór het competitieduel tegen Dortmund dat met 26-39 werd verloren. Voorlopig blijft alleen BSV Buxtehuder over om punten te halen.

Michelle Goos is optimistisch over de voorbereiding: "We trainden veel beter en harder dan vorig jaar en ik denk dat dit ons ook helpt fysiek sterker te worden." Dat is precies wat ze zichzelf op haar oude werkplek wil bewijzen: "Ik hoop dat ik wat speeltijd krijg, dan wil ik Buxtehuder laten zien dat ik goed in vorm ben na mijn kruisbandoperatie."

Wanneer de punten uit Buxtehude mee naar het zuiden gaan, zou dit een kippenvelmoment zijn voor nog altijd gedreven Michelle Goos.

cover Michelle Goos, in 2016 met Oranje bij de Spelen in Rio

foto archief HSP

Deel dit bericht