Nieuws

Mitchell Verbraeken (Quintus) zet punt achter handballoopbaan

Mitchell Verbraeken (Quintus) zet punt achter handballoopbaan

AD SPORT / Peter Lotman - Het technisch duo van Quintus, Jack van Lier/Geert Hinskens, zal komend seizoen ook hoekspeler Mitchell Verbraeken moeten missen. De linkshander kan zich vanwege een aantal redenen niet meer optimaal motiveren voor nóg een jaar handbal op eredivisieniveau. Een fikse tegenvaller, want Verbraeken was in zijn glorietijd een doeltreffende afmaker in de rechterhoek en een snelle break-outloper.

Verbraeken (25 jaar pas) over zijn beslissing, die hij ook zelf ten zeerste betreurt: “Ik vind het heel erg jammer. Ik heb sinds mijn vijfde jaar als kind van de club onwijs genoten bij Quintus. Veel mooie momenten meegemaakt, die ik voor geen goud had willen missen. Als jonge jongen was ik al bij bijna elke uit- en thuiswedstrijd van het eerste team. Het mooie is, dat ik uiteindelijk ook zelf het eerste heb gehaald.”

Zijn redenen om te stoppen zijn begrijpelijk. Verbraeken is jurist bij Adviesbureau Senze in Den Haag, waar hij adviseur Openbare Orde en Veiligheid is. Zijn werk speelt een belangrijke rol bij het nemen van de moeilijke beslissing.

“Ik stop voornamelijk, omdat ik vanuit mijn baan als jurist weinig tijd over hou om altijd alle trainingen bij te wonen. Daarnaast óók, omdat het spelplezier er voor mij de laatste jaren een beetje is uit geslopen. Het is een prachtige tijd geweest, maar de koek is voor nu een beetje op. Bovendien ben ik nu nog fit en het is fijner om te stoppen als je hier niet toe wordt gedwongen door blessures.”

Blessures

Mitchell Verbraeken weet waarover hij praat als er over blessures wordt gesproken. Hij heeft zijn aandeel meer dan genoeg gehad. Maar met de echte Westlandse mentaliteit knokte hij zich daar met een grote dosis doorzettingsvermogen en wilskracht overheen. Twee zware kruisbandblessures betekenden twee keer een jaar revalideren. “En dat gaat je niet in je koude kleren zitten. Als je eenmaal die blessures hebt gehad, ben je daarna ook blessuregevoeliger. Daar wil ik toch voor oppassen.”

Hoogtepunten kende de Westlander voldoende. “Het kampioenschap van de eredivisie van afgelopen seizoen was geweldig. Ik heb Nederlandse kampioenschappen meegemaakt bij de jeugd en grote internationale toernooien met de Nederlandse jeugdteams. Ook mijn Europa Cup debuut op 16-jarige leeftijd onder coach Eelco Overkleeft was onvergetelijk. Ik kijk daar met veel plezier op terug en ik zal vooral de saamhorigheid en het teamgevoel missen.”

Top eredivisie

Verbraeken verwacht dat zijn voormalige ploeggenoten komend seizoen weer ‘gewoon’ in de top van de eredivisie gaan meedraaien. “Ze hebben wat jonge jongens en wat meer ervaren spelers binnengehaald. Dat zorgt voor de juiste dynamiek. Ook heb ik veel vertrouwen in Geert Hinskens. Ik heb nog met hem samengespeeld en ken hem dus goed. Hij is tactisch erg sterk en heeft veel overzicht. Ik verwacht veel van hem als coach.”

“Voor nu stop ik helemaal met handbal, al zeg ik nooit nooit. Misschien dat het ooit weer gaat kriebelen of dat ik me over enkele jaren als coach wil gaan inzetten voor de club. Quintus zit per slot van rekening voor altijd in mijn hart gesloten.”

cover Mitchell Verbraeken, stopt met zijn actieve handbalcarrière

foto archief HSP

Deel dit bericht