Nieuws

Monique Tijsterman nieuwe bondscoach Dames U 19

Van de Redactie - Het Nederlands Handbal Verbond (NHV) heeft Monique Tijsterman aangesteld als nieuwe bondscoach van de Dames U 19. De 49-jarige ervaren en succsevolle coach, eerder o.a. ook werkzaam bij de mannenploeg van OCI-LIONS, blijft actief bij haar huidige club Morrenhof Janssen Dalfsen.Tijsterman is de opvolgster van Robert Nijdam die overstapte als trainer naar de vrouwenploeg van Bundesligaclub Bayer Leverkusen.

"Leuk om na een aantal jaren afwezigheid weer met Nederlandse talenten te trainen en te presteren. In het verleden hebben we aardige successen geboekt, daar plukken we jaren later nog de vruchten van. Ik kijk er naar uit om samen te werken met verschillende collega-trainers. Dat zal vooral zijn met Ricardo Clarijs en Rachel de Haze maar ook anderen.Alleen bereik je immers niets," aldus Tijsterman in een eerste reactie.

Tijsterman beschikt over de hoogste trainerslicenties, Handbal Trainer 4 en TopCoach 5. Tussen 1987 en 1990 speelde 23 keer voor Oranje.

Succesvol was ze ook aan de hand van Bert Bouwer, als diens assistent, bij Oranje (1995-2001) en Sjors Röttger (2004-2008). Hoogtepunt in die periode was de vijfde plek op het WK in 2005 in Sint-Petersburg. Nog nooit eerder eindigde het Nederlands Damesteam zo hoog bij een mondiaal toernooi.

Tussen 1997 en 2012 was ze actief als coach van diverse nationale selecties.Dertien keer was ze eindverantwoordelijk op een EK of WK met haar jeugdploegen.

Deel dit bericht