Nieuws

Munia Smits treedt in voetsporen zus Xenia Smits bij Blomberg

Het Belgische talent Munia Smits (18) gaat het komende seizoen de Bundesliga-selectie van HSG Blomberg-Lippe verstreken. In het afgelopen seizoen heeft zij kunnen overtuigen in de Derde Liga en bij de A-jeugd van Blomberg. Deze prestatie wordt door Blomberg met een contract voor een jaar gehonoreerd

Smits kwam in 2015 van het Belgische Uilenspiegel naar Blomberg waar zij verbleef op het handbalinternaat van de verenging. Van 2010 tot 2015 schitterde reeds haar oudere zus Xenia Smist (inmiddels Metz Handball en Duits international)  voor HSG in de Bundesliga, nu wil jongeren Munia zich in de Eerste liga laten zien.

“Ik heb er altijd van gedroomd in de Bundesliga te spelen onthuld” de opbouwster. Met het oog op het komende seizoen is Smits vastbesloten: "Ik kijk uit naar de nieuwe uitdaging en zal er alles aan doen om mezelf verder te ontwikkelen en zoveel mogelijk speelminuten te krijgen." 

Manager Torben Kietsch: "We zijn erg enthousiast over de verdere ontwikkeling van Munia en kijken vol verwachting uit naar de sportieve toekomst. Zij is zijn geweldige voorbeeld  welke weg je als jonge atleet kunt bewandelen bij HSG” 

Deel dit bericht