Nieuws

NA DE TOPPER IN VENLO: DE HAZE EN ROVERS ANALYSEREN

Na het topduel tussen Handbal Venlo en VOC, de beide ongenaakbare koplopers in de eredivisie bij de vrouwen, peilde Peter Schoeber de meningen van VOC-coach Rachel de Haze en Venlo-keepster Liza Rovers. 

Opvallend: de kleedkamer bij de Amsterdamse ploeg bleef lang dicht. Er was genoeg na te bespreken, vertelde coach Rachel de Haze. “Voor mij is dit een eye-opener. Enkele speelsters zijn vanavond door het ijs gezakt. Je moet op juiste momenten pieken, wij deden dat maar 25 minuten. Ik heb leuke dingen gezien maar waren toch 35 minuten slordig in ons spel”, legde ze de vinger op de zere plek, na de ruime 30-23 nederlaag tegen HandbaL Venl

Rachel de Haze gaf speelsters de kans om te laten zien hoever ze waren in hun groeiproces. Fanatiek coachend in de verdediging deed VOC het vooral goed in de fase, dat ze met een goede blokkering en hechte defensie het de thuisploeg knap lastig maakte. Het leverde halverwege de tweede helft een mooie inhaalrace op (van 19-12 naar 20-18).

NIVEAU HALEN

Een tijdstraf en strafworp gooiden flink roet in het Amsterdamse eten. De Haze noemde het moment ‘het breekpunt in de wedstrijd’. In die twee minuten tijdstraf liep HandbaL Venlo uit naar 24-18 en was de handbaltopper gespeeld. “Venlo was vanavond de beste ploeg, wij moeten top zijn om het verschil te kunnen maken. Je moet je niveau halen, dat deed Venlo wel.” Een dag later: haar opa, oud-voetballer Rinus Israël, mocht 81 kaarsjes uitblazen!

                            

               Liza Rovers won met Handbal Venlo het topduel tegen VOC, foto Reza

Kansen kreeg VOC genoeg, maar ook HandbaL Venlo toonde haar defensieve kwaliteiten. En anders stond daar nog altijd Liza Rovers, die weer de nodige schoten pareerde. De 22-jarige ballenvangster werd na afloop (en niet voor de eerste keer dit seizoen) uitgeroepen tot MVP bij de Limburgers. “We staan alleen op kop in de eredivisie, dan hebben wij straks thuisvoordeel. Vandaag hebben we naast de strijd om de eer ook aan ons zelfvertrouwen gewerkt. Dan kun je alleen maar tevreden zijn”, zegt Rovers met een glimlach van oor tot oor.

VERVAAGD

De Brabantse goalie, alweer voor het zesde seizoen in Venlose dienst, sluit deze zomer haar Masteropleiding psychologie af. Dan staat een stap naar een buitenlandse competitie open, maar bij Rovers zijn haar buitenlandse ambities wel vervaagd. “We hebben nu een leuk en hecht team, dat is mij ook heel veel waard. Wanneer het team bij elkaar blijft en we zo blijven spelen is een buitenlands avontuur niet direct noodzakelijk. We gaan dit jaar voor de beker en hopen opnieuw het kampioenschap binnen te slepen. Uitdagingen genoeg.”

cover VOC-coach Rachel de Haze, kritisch op haar ploeg

foto Reza

Deel dit bericht