Nieuws

NATIONALE BEACH HANDBALL TOUR STRIJKT NEER IN LIMBURG

Door Eksplosion - In de laatste twee weekenden van de Nederlandse Beach Handball Tour 2023/2024 zijn vele ogen gericht op de Limburgse speelvelden. Ruim 100 teams staan te popelen om in Stein of Venlo het beste in zichzelf naar boven te halen. Van een eerste kennismaking met Beach Handball tot kwalificatie voor de nationale Finals: de Limburgse Beach Handball toernooien bieden voor iedere deelnemer wat wils.

SANDSHAKERS CUP

Onder bezielende leiding van Miriam Kraus werd in 2018 gestart met het project SandShakers. Er werden twee Beach Handball teams samengesteld met jeugdspelers van verschillende Limburgse handbalverenigingen. Veel kilometers werden afgelegd om deel te nemen aan diverse toernooien in de Beach Handball Tour en ook deelname aan het Nederlands Kampioenschap werd gerealiseerd. Maar the SandShakers zitten niet stil: aankomend weekend vindt de eerste eigen SandShakers Cup plaats in het Zuid-Limburgse Stein.

Op zaterdag 15 en zondag 16 juni organiseert de recent opgerichte Beach Handball vereniging The SandShakers de eerste editie van de SandShakers Cup. De jonge vereniging pakt met dit toernooi op sportcomplex ’t Hetjen direct groot uit. Liefst 41 teams zullen, verdeeld over zeven categorieën, strijden om de felbegeerde cup. Op zaterdag spelen de D- en C-jeugd en op zondag verschijnen de B-en A-jeugd en senioren op het Zuid-Limburgse zand.

Initiatiefnemer van The SandShakers Miriam Kraus licht toe: “Voor velen is Beach Handball de kers op de taart na een zaalseizoen. Het is een spectaculaire en zeer sportieve variant van handbal, waarbij gezelligheid een belangrijke rol speelt.” Kraus hoopt dat de positieve beleving en het enthousiasme vanuit de SandShakers verder overslaat binnen de provincie: “Door ons enthousiasme voor deze tak van sport hopen we met ons initiatief verenigingen warm te maken voor deze prachtige sport en zo ook in Zuid-Limburg Beach Handball op de kaart te zetten.”

KLAVERBLAD EKSPLOSION ’71 BEACH CUP 2024

Slechts één week later strijkt een groot deel van Beach Handballend Nederland neer op sportpark Hagerhof in Venlo. Hier organiseert handbalvereniging Klaverblad Eksplosion ’71 uit Tegelen voor de zesde maal haar geijknamige BeachCup. Liefst 95 teams, van Zuid-Limburg tot Stadskanaal, nemen deel aan dit Beach Handball Kwalificatietoernooi in het laatste speelweekend van de nationale Tourkalender. Een recordaantal deelnemers voor de Noord-Limburgse organisator.

                                         

Op zaterdag 22 juni vindt het toernooi voor E-jeugd tot en met C-jeugd plaats. Tevens organiseert de vereniging op die dag een Kabouterbeachfeest voor H- en F-jeugd, waaraan ruim 50 jonge handballertjes uit de regio aan zullen deelnemen. Op zondag 23 juni bepalen de B- en A-jeugd- en seniorenteams wie zich kampioen van de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup 2024 mag noemen. Liefst vijftien A-jeugd- en seniorenteams vangen hun toernooi al op zaterdagavond aan. Bepakt met een weekendtas reizen zij af naar Venlo om daar, naast het sportieve aspect, te gaan genieten van de verschillende recreatieve nevenactiviteiten van de BeachCup.

Met circa 150 overnachters op het kampeerterrein en een feestavond met minstens evenzoveel bezoekers is de zesde editie van de Klaverblad Eksplosion ’71 BeachCup er wederom één om naar uit te kijken.

 

Deel dit bericht