Nieuws

Nederlands trio op schot bij oefenduel Neckarsulmer

Nederlands trio op schot bij oefenduel Neckarsulmer

Van de Redactie – Voor het eerst sinds vier maanden kwamen Neckarsulmer en Bietigheim weer tussen de lijnen voor een eerste oefenpotje. Drie weken voorbereiding gingen hieraan vooraf.

Vooraf was er regelmatig overleg met de plaatselijke overheden en de Duitse Handbalbond om dit oefenduel onder maximale voorwaarden – hygiëne, geen publiek – doorgang te kunnen laten vinden. Het duel was wel via livestream te volgen.

Voor beide ploegen was het voor het eerst sinds corona een einde maakte aan de competitie dat er weer zes-tegen-zes gespeeld kon worden. In september is de start van de competitie voorzien.

Neckarsulm speelt nog tegen regioconcurrent Bensheim Auerbach voor dat de ploeg komende week onder leiding van de nieuwe trainster Tanja Logvin op trainingskamp gaat.

Het duel eindigde in een 29-34 (12-15) zege voor de kampioen van 2018/2019. Bij NSU raakten Nathalie Hendrikse (7), Jill Kooij (5) en Lynn Knippenborg (2) de netten. Bij de gasten ontbrak nieuweling en Duits international Xenia Smits – overgekomen van Metz Handball – nog.

          

                             Na afloop toch op de gezamenlijke foto: Lintfort en Dortmund, foto Lintfort

Eerder deze wek kwamen ook TuS Lintfort en CL-deelnemer BVB Dortmund in een oefenpotje tegen elkaar uit. 30 speelsters mochten meedoen. De trainingen vooraf en de maaltijden vonden voor beide ploegen op verschillende lokaties plaats. De 'kampioen' van het afgelopen seizoen won: 19-34.

cover Lynn Knippenborg, tweemaal raak tegen Bietigheim

foto archief HSP / club

Deel dit bericht