NeLo: een nederlaag met perspectief tegen Aalsmeer

Door NeLo-  Oké, het is geen schande om te verliezen op het veld van Nederlands kampioen Aalsmeer, maar toch gingen we niet met het beste gevoel naar huis. Dat hoeft op zich niet slecht te zijn, want dat betekent dat er meer in gezeten heeft.

En zo was het ook. De start van Sporting was echter niet goed ! De beginfase was voor een complexloos Aalsmeer dat via 3-0, 4-1 en 6-2 en 7-4 (10') resoluut de leiding nam via Van Dam, Boomhouwer en Benghanem.

Ondertussen had coach Vlijm al voor de vijfde minuut zijn eerste time-out genomen wegens te veel technische fouten en te veel nul-shots. Doelman Polfliet speelde vorig jaar met nummer 43 en dit jaar met 44, dus u kan zijn leeftijd al raden. Maar toen ‘Pollie’ in doel kwam na tien minuten, presteerde hij uitstekend.

Buskruit

Sporting kwam beter in de wedstrijd. Vernooy vond zijn schot terug en ook de ingevallen Schroeder had buskruit in de armen. Sporting was helemaal terug en met 17-16 aan rust was weer alles mogelijk. Aalsmeer scoorde meteen de opener maar Sporting knokte terug. Na een mooie aanval werd de vrijstaande Denert gevonden en die schoot Sporting na 40 minuten op voorsprong: 21-22! In plaats van rustig te handballen, werd het echter heel hectisch en Aalsmeer kwam weer langszij. Sporting werd niet echt geholpen door de vele uitsluitingen (5 voor Nelo en 3 voor Aalsmeer) en de strafworpen (6 voor Aalsmeer en 2 voor Sporting). We kwamen zelfs in dubbel ondertal te staan en Aalsmeer liep daardoor meteen weg naar 26-23. Ouderland en Trainavicius hielden de voorsprong van Aalsmeer in stand en zo smeerde het Sporting de eerste nederlaag aan met 31-27.

Een nederlaag met perspectief heet zoiets! We zagen uitstekende dingen, we zagen op sommige momenten een goede verdediging met Schoenaker die zich goed in dekking ingespeeld had. Maar er waren ook werkpunten. Mentaal slaagden we er niet in om de oorlog te winnen op het moment dat we op voorsprong kwamen. Er was nog onvoldoende duelkracht op sommige posities en de afwerking kon zeker ook beter.

Volgende week mag sporthal Dommelhof heel hard achter ons team gaan staan om de derby tegen Initia Hasselt tot een goed eind te brengen!

Opstelling Aalsmeer: Birjovanu, Verbeij, Dekker 3, Castien 1, Boomhouwer 2, van Dam 7/1, van Offeren 1, Benghanem 2, Jansen 3, Trainavicius 5/2, Ouderland 3, Bottinga 4, Blaauw, van Wijk.

Opstelling Nelo: Polfliet, Van Leeuwen, Van Sloot 3, Jerry 3, Tasevski 1, Vernooy 9, Schroeder 4, Cnyrim, Vandebeeck 1, Follon, Kittel 2, Barnyak, Schoenaker, Lukkesen, Denert 4/2.

Scheidsrechters: Egberts en Van Beek