Nieuws

Nicole Kooiker nieuwe trainster de Tukkers

Nicole Kooiker nieuwe trainster de Tukkers

Van de Redactie - Eindelijk kon ze afgelopen week starten met de trainingen. Nicol Kooiker is de nieuwe trainster van de eerste damesploeg van HV de Tukkers uit Albergen. Ze volgt het duo Arjan Averink en Olga Assink op dat komend seizoen bij DSVD aan de slag gaat.

De Albergse dames komen uit op het een na hoogste niveau van Nederland. In het komende seizoen zal Nicol Kooiker de trainingen en coaching verzorgen. Het bestuur en de dames selectie is blij met de aanstelling van haar.

Kooiker heeft jarenlang op het hoogste niveau gespeeld en weet wat nodig is om te presteren. Ze speelde in het verleden bij o.a. DSVD, E&O en meerdere seizoenen bij Dalfsen. Met de ploeg uit Emmen speelde ze twee seizoenen Europees: in de EHF Cup (2008, 9 treffers) en in de Cup Winner’s Cup (2010, 4 treffers). Met E&O speelde Kooiker in 2008 nog in de halve finale om de landstitel tegen Hellas, in 2010 de bekerfinale tegen VOC. Beide duels gingen echter verloren.

Met Dalfsen kwam ze in 2012 in de voorronde van de Champions League uit tegen Buxtehuder en Metalurg Skopje. Twee nederlagen, dus ging Dalfsen door naar de Cup Winner’s Cup met duels tegen Strovolo. Byasen Trondheim werd het eindstation.

                                                             

Met Dalfsen won de Twentse alles wat er in Nederland te winnen viel: in 2013 en 2014 de landstitel en bekerwinnaar, tweemaal de Super Cup en voorronde Champions League.

Afgelopen seizoen trainde Kooiker de dames 2 van DSVD. Die ploeg promoveerde onlangs naar de tweede divisie.

Deel dit bericht