Nieuws

NIEUWE ORGANISATIE EK VROUWEN 2024: FINALEWEEKEND IN WENEN

Na de aankondiging door co-host Hongarije dat ze een kleinere rol zouden spelen bij het organiseren van het EK 2024 voor vrouwen kwamen de drie organiserende landen – Oostenrijk, Zwitserland en Hongarije - opnieuw bijeen om de speellocaties te reorganiseren.

Wenen vervangt Boedapest als locatie voor de hoofdronde en het finaleweekeinde. In Zwitserland komen er twee voorrondegroepen, Hongarije plant nu twee voorrondegroepen en één hoofdrondegroep in Debrecen. Boedapest valt daardoor af.

Begin januari maakte Hongarije op een persconferentie bekend een kleinere rol te willen spelen bij het organiseren van de Women's EHF EURO 2024. Volgens de partners Zwitserland en Oostenrijk was deze aankondiging onverwacht.

Het EK van 2024 wordt voor het eerst georganiseerd met 24 teams. Er zijn zes voorrondegroepen met elk vier teams. Het toernooi vindt plaats van 28 november tot 15 december 2024.

                                                                  

Het nieuwe schema voorziet nu twee voorronde- en één hoofdrondegroep in Debrecen. Boedapest trekt zich volledig terug uit het organiseren van het Europees Kampioenschap Handbal. Wenen komt hiervoor in de plaats en neemt zowel de hoofdronde als het slotweekend over.

OVERZICHT SPEELLOCATIES EK 2024:
Voorronde
Debrecen: groep A en B; Basel: groep C en D; Innsbruck: groep E en F
Hoofdronde
Debrecen: 1 groep (voorronde A, B en C); Wenen: 1 groep (voorronde D, E en F)
Finaleweekeinde
Wenen: halve finales, wedstrijd om plaats 3, wedstrijd om plaats 5, finale 

cover Noorwegen verdedigt als Europees kampioen van 2022 in 2024 de titel.

foto EHF

Deel dit bericht