Nieuws

NIEUWE TRAINER RUBEN SCHELBERT BOUWT AAN NIEUWE PLOEG

NIEUWE TRAINER RUBEN SCHELBERT BOUWT AAN NIEUWE PLOEG

Ruben Schelbert, de nieuwe trainer/coach van het mannenteam van Quintus, zal volgend seizoen in de eredivisie over een andere ploeg beschikken. Een aantal routiniers stopt, maar het technisch team Niels van Lier/ Collin de Vette is druk bezig verse krachten aan te trekken. Tot hun vreugde heeft ook een aantal basiskrachten laten weten de Heulse club trouw te blijven.

De echte Quintusgasten Ard Vollebregt, Alex Koop en keeper Paul Vis zetten een punt achter hun langjarige loopbaan bij Quintus. Ook Yannick Boers, destijds overgekomen van het Haagse Hercules, heeft laten weten zijn maatschappelijke loopbaan de voorkeur te geven. Hidde van Oorschot sluit aan bij Aalsmeer. Verder is het wel zeker dat de talentrijke doelman Evan de Lange naar Noord-Holland vertrekt.

Van sommige basiskrachten is het zeker dat zij blijven. De nieuwelingen Jordi van Erp, Jordan Beukman en Troy Oranje hebben inmiddels hun jawoord gegeven.

JORDI VAN ERP
Nog niet alles is rond, maar van beide kanten is de intentie uitgesproken door te gaan. Na een dramatisch jaar vol blessureleed wil spelmaker Van Erp ook het liefste in Kwintsheul blijven. Corona, Pfeiffer, ski-ongeluk, diverse blessures, het was bepaald geen vrolijk jaar voor de jongeling. Hij kwam inmiddels een paar wedstrijden in actie.

Van Erp optimistisch: ,,Het gaat de goede kant op, al ben ik nog niet helemaal topfit. Er zit nog te weinig kracht in mijn arm en ook conditioneel valt het me nog zwaar. Ook heb ik nog steeds de nawerking van de ziekte van Pfeiffer. Vooral als ik slecht of te weinig slaap.”

Van Erp hoopt dat het ‘dienstverband’ kan worden voortgezet. En ook Quintus is er alles aan gelegen om de intelligente midopbouwer binnen te houden. ,,Er moeten nog een paar randzaken worden geregeld, maar de wens is vanuit beide kanten om samen door te gaan. Dat komt wel goed.”

NOG VEEL LEREN
,,De reden dat ik wil blijven”, legt Van Erp uit, ,,is eigenlijk heel simpel. Ik heb het super naar mijn zin bij Quintus. Ook zie ik het helemaal zitten met de nieuwe trainer Ruben Schelbert. Ik kan heel veel van hem leren en hij durft mij ook vrij te laten in het leiden van het spel. Dat vind ik heel belangrijk dat ik een eigen invulling kan geven.”

Van Erp is ook bepaald geen ‘wegloper’. Hij heeft loyaliteit hoog in het vaandel staan. ,,Ik ben iemand die zijn sporen wil nalaten. Dat heb ik ook bij Olympia’89 wel gedaan voordat ik vertrok. Ik wil niet zomaar weggaan zonder eerst wat gepresteerd te hebben voor de club. Door dit jaar vol met pech en blessures heb ik voor mijn gevoel nog weinig kunnen betekenen voor Quintus. Daar wil ik me dus eerst nog waarmaken.”

,,Ook verwacht ik niet, dat er een leuke aanbieding van een gerenommeerde BeNe-League club komt. Ik heb afgelopen jaar nog niks kunnen laten zien. Eerst dus nog maar presteren bij Quintus in de eredivisie”, aldus de verstandige redenering van Jordi van Erp.

JORDAN BEUKMAN
De atletische opbouwspeler geldt als een groot talent vanwege zijn sprong- en schotkracht en verdedigende kwaliteiten. Hij heeft definitief besloten te blijven, al was er belangstelling vanuit de BeNe-League.

,,Ik blijf bij Quintus ondanks die interesse van andere clubs. Volgend jaar kan ik rustig afstuderen in Rotterdam en dat vind ik óók heel belangrijk. Ook wil ik proberen nóg meer van waarde te zijn voor het team om volgend seizoen kampioen te worden. Daar ga ik qua handbal alles op inzetten.”

Fotografie: Paul Vis

TROY ORANJE
Ook de snelle linkerhoekspeler Troy Oranje knoopt er nog een jaartje aan vast bij Quintus. Hij kreeg wat weinig speeltijd naar zijn zin, waardoor de motivatie een tikkeltje verdween. Maar geen reden voor de gespierde sportman om het bijltje er definitief bij neer te gooien.

,,Ik wil volgend seizoen laten zien wat ik in mijn mars heb. Afgelopen jaar was geen succes en op die manier wil ik niet stoppen. Ik heb meerdere gesprekken gehad, maar kreeg niet de indruk dat ze het echt in me zagen zitten. Dat kan gebeuren, maar ik wil onder de nieuwe trainer Ruben Schelbert laten zien wat mijn kwaliteiten zijn. Dat moet qua fysiek lukken, want ik voel me fit en conditioneel sterk. Dan kan het een leuker seizoen voor mij gaan worden en daar profiteert Quintus dan ook van.”

AD SPORT/PETER LOTMAN

 

Deel dit bericht