Nieuws

Niko Blaauw met profcontract verder bij Lemgo

Niko Blaauw met profcontract verder bij Lemgo

Van de Redactie - TBV Lemgo Lippe heeft de jonge Nederlandse jeugdinternational Niko Blaauw met een nieuw tweejarig contract aan de club verbonden. De 19-jarige opbouwer blijft zodoende tot de zomer van 2023 in de stad aan de Lippe.

De opbouwer speelt sinds 2020 al voor Team HandbALL in de derde Liga en pakte in het lopende seizoen ook al speelminuten in de Bundesligaploeg. Afgelopen zomer verloor Blaauw met Oranje U19 de finale van het EHF Championship in Riga met 28-30 van Montenegro. Blaauw scoorde in dat duel liefst 16 keer.

“Niko heeft veel potenties, is gemotiveerd en weet wat hij wil. In de derde Liga legt hij week voor week topprestaties op de mat en is op dit moment topschutter met 95 doelpunten waarvan 35 strafworpen,” constateren TBV-directeur Jörg Zereike en trainer Florian Kehrmann. “We hebben in het voorbije anderhalf jaar gezien welke ontwikkelingen hij in die periode heeft gemaakt en zijn ervan overtuigd dat hij de volgende stap consequent en nog meer gemotiveerd zal afleggen. Als club zijn we blij hem op deze weg te kunnen begeleiden, hem behoedzaam verder te laten ontwikkelen en stap voor stap te integreren in het professionele team.”

“Ik voel me in Lemgo al prima thuis,” meent de jonge Nederlander als zijn eerste profcontract er sprake komt. “Florian Kehrmann en Matthias Struck geven mij heel veel vertrouwen en zekerheid, dat helpt enorm bij een jonge speler en maakt me trots. Ik wil steeds opnieuw leren, dat kan ik hier in Lemgo elke dag met de profs.”

cover Niko Blaauw: stap voor stap hogerop bij TVB Lemgo

foto archief HSP

Deel dit bericht