Nieuws

Nykobing glijdt verder weg, Housheer toont scorend vermogen

Nykobing glijdt verder weg, Housheer toont scorend vermogen

Van de Redactie – In de Deense competitie komt Nykobing, de ploeg van Dione Housheer, maar niet in het goede ritme. In het bekertoernooi sneuvelde de ploeg vorige maand tegen Kopenhagen, in competitieverband werd maandagavond – op bezoek bij Herning-Ikast – de vierde nederlaag geleden: 26-19. Daar konden ook de zeven treffers van Dione Housheer niks aan veranderen. Nykobing bezet momenteel plek 9, met 4 uit 6.

Odense pakte thuis twee belangrijke punten tegen Skanderborg, de nummer voorlaatst, met een 31-26 zege. Tess Wester uiteraard in het doel, Nycke Groot kwam tot een treffer. Met 10 uit 7 volgt Odense koploper Esbjerg dat de maximale punten haalde uit zes duels. Vanavond ontvangt Esbjerg, de ploeg van Estavana Polman, nieuweling Horsens met keepster Claudia Rompen.

Kopenhagen liet het thuis af weten tegen Viborg: 24-32. De ploeg van Debbie Bont en Larissa Nüsser – elk twee treffers, Nyala Krullaars scoorde niet – zakt met 8 uit 7 naar plaats 5.

Kay Smits en Holstebro kijken vanavond uit naar de ontmoeting met Aalborg. De ploeg is al geplaatst voor de derde kwalificatieronde in de EHF Cup.

In Polen deed Gornik Zabrze, met Iso Sluijters, goede zaken door het uitduel tegen Kwidzyn in een zege om te zetten: 19-25. Zabrze blijft op plek drie, met 15 uit 7 en drie punten achter op de beide koplopers Kielce en Plock (18 uit 6). Zaterdag speelt Zabrze de return in de EHF Cup tegen Maccabi. Het thuisduel eindigde in een 29-26 zege.

Deel dit bericht