Nieuws

Odense overlopen door Brest, Bucuresti haalt punten in Bietigheim

Odense overlopen door Brest, Bucuresti haalt punten in Bietigheim

Van de Redactie – De twee laatste duels van dit weekeinde in de DELO EHF Campions League bij de vrouwen kende nogal wat Nederlandse inbreng.

Na vijf duels stond het Duitse Bietigheim nog op 0 punten. Tegen het bezoekende Bucuresti, met 6 uit 4 en onder leiding van het op CL-niveau debuterende Belgisch/Nederlandse koppel Stephen Martens en Yves Schols, ging de score tot 10-10 gelijk op. In de slotminuten draafde de Roemeense ploeg door naar 10-14.

 

                   Martine Smeets                                                           Stephen Martens, Yves Schols

Meteen na de rust sloegen de gasten toe en ging het in een keer snel: 11-19. Martine Smeets (3 uit 3) stond nu ook binnen de lijnen en verzette ook defensief aardig wat werk. Bietigheim raapte nog wat restjes energie bij elkaar (16-19 en 17-20) maar moest die inspanningen in het laatste kwartier duur bekopen: 22-32.

Odense

Odense tekende tot vandaag voor een verliesbeurt: uit bij Györ legde de ploeg het met 32-25 af. Opponent Brest-Bretagne beet zich ook een keer stuk op de tegenstander: thuis tegen CSKA (28-30) om vervolgens tweemaal gelijk te spelen tegen Buducnost en Györ. Inzet was nu plek twee, een positie die na veertien duels recht geeft op directe plaatsing voor de achtste finales.

De Franse ploeg opende als een speer: in no time stond er een 4-12 tussenstand op het bord. Odense kwam nooit in dit duel aan de leiding. Tess Wester kreeg nauwelijks vat op de perfect geschoten ballen van de tegenstanders (0 uit 8) en werd na een tiental minuten naar de kant gehaald. Stap voor stap leek de thuisploeg te herstellen van die ‘overval’ en milderde bij rust tot 12-16.

Ana Gros

Een kwartier na de veldwisseling leek alle moeite tevergeefs: 17-26. Dat verschil van negen was teveel voor de weliswaar dapper strijdende Deense ploeg maar die een beetje fantasieloos speelde en geen antwoord had op de trefzekerheid van de Sloveense Ana Gros: 14 keer raak uit 16 pogingen! Inmiddels staat de teller in de CL op 48.

Voor Gros is Brest de zesde Europese club waar ze haar schutterskwaliteiten toont. Bij het WK 2019 in Japan was ze met de nationale ploeg van Slovenië in de groepsfase Nederland de baas: 32-26. Gros scoorde toen 7 keer uit 16 pogingen, haar ploeggenote Tjasa Stanko knalde nog beter: 12 uit 17.

Nycke Groot kwam tegen dit ontketende Franse team tot 4 treffers uit 7 pogingen, Loïs Abbingh kwam 'slechts' tot 2 uit 7. Daarnaast was de Deense sluitpost Sandra Toft in het Franse doel een echte sta-in-de-weg: 15 van de 38 op doel geschoten ballen vonden geen genade bij haar.

Stand:

Groep A:

1. Bucuresti (5-8); 2. Kristiansand (4-7); 3. Rostov (4-7); 4. Metz (5-6); 5. Ferencvaros (4-4); 6. Esbjerg (5-3); 7. Krim Mercator (5-3); 8. Bietigheim (6-0).

Programma 7/8 november:

Rostov - Esbjerg; Ferencvaros – Bietigheim; Kristiansand – Metz; Krim Mercator – Bucuresti.

Groep B:

1. CSKA (5-9); 2. Györ (5-8); 3. Odense (6-8); 4. Brest Bretagne (6-8); 5. Buducnost (5-3); 6. BVB Dortmund (5-2); 7. Podravka (4-2); 8. Valcea (4-0).

Programma 7/8 november:

Brest Bretagne – Podravka; CSKA – Odense; Valcea – Buducnost; BVB Dortmund - Györ

cover Xenia Smits heeft het nakijken tegen de Spaanse in Roemeense dienst, Carmen Martin: 7 uit 7

foto EHF

Deel dit bericht