Nieuws

Odense keepster reageert geschokt op komst Wester

Met de komst van Tess Wester volgend seizoen staan met Althea Reinhardt en Emily Sando drie keepsters onder contract bij het Deense Odense Handball. Emily Sando, die 20 interlands gespeeld heeft voor Noorwegen, gaat een onzekere toekomst tegemoet, ondanks dat zij nog een doorlopend contract tot 2020 heeft.

“Het nieuws kwam als een schok voor mij," vertelt de 29-jarige keepster tegenover het Deense TV2. “Toen ik het hoorde was ik geschokt en teleurgesteld. Ik wist er niets van. Het was volledig nieuw voor mij."

“We hebben een gesprek met Emily gehad,” vertelt coach Jan Pytlick. “We hebben haar daarin aangegeven dat ze vrij is om naar een nieuwe club te zoeken als ze daarin geïnteresseerd is. Maar we zijn ons volledig bewust van het feit dat ze nog een doorlopend contract bij ons heeft. Wij moeten ook luisteren of ze of ze geïnteresseerd is om van club te wisselen." Dat de club daarmee expliciet heeft gekozen voor Deense international Althea Reinhardt, die nog een contract heeft tot 2021, boven Sado, waardoor zij gefrustreerd is begrijpt de hoofdcoach ook.

Hoe het met haar verder gaat en of ze de club gaat verlaten weet Sado nog niet. Ze wil alles geven in de laatste wedstrijden van het seizoen. “Ik wil vechten voor wat ik waard ben en laten zien dat ik nog goed genoeg ben zodat wij de gouden medaille van het kampioenschap gaan binnen halen. Dat is nu het enige waar ik mij op concentreer. Ik heb echter nog steeds een contract, maar de optie om iets nieuws te vinden is er nu ook.” 

Deel dit bericht