Opmars PSG in tweede helft komt te laat: verlies in Flensburg

Van de Redactie - Knalde PSG twee dagen geleden nog in het CL-thuisduel tegen Kielce in de eerste helft (19-10) uit de starblokken (met onder meer zes treffers van Luc Steins), in Flensburg, tegen de koploper in de groep, waren de rollen verrassend genoeg omgedraaid: 19-10 halverwege voor de Duitse ploeg van assistent-trainer Mark Bult. In de tweede helft strandde de inhaalrace in het zicht van de haven: 28-27.

In de tweede helft dus een totaal ander PSG: onder aanvoering van Luc Steins - non stop speed - trok de Franse kampioen alle registers open. Steins zette meerdere malen zijn ploeggenoten vrij voor doelman Buric, maar die wist van geen wijken en onderscheidde zich met niet minder dan 16 stops. Zelf pakte de Limburger uit met vier treffers: hij beukte gedreven op het centrum van de Duitse defensie die ook heel vaak aan de noodrem moest trekken.

Bij 23-17 (na 40 minuten) leken de kansen voor de bezoekers in rook op te gaan. Kristopans mocht de bank drukken, de Franse coach koos voor snelheid en de zevende aanvaller. Dat rendeerde: bij 26-24 (de derde van Steins) stond het duel op kiepen. Johannes Golla ging wat al te fanatiek in op Steins en mocht met de derde tijdstraf naar de kant. Steins, aanjager, regisseur, afmaker, tempobeul in een lijf, tekende voor 27-25. Maar het gehele duel liep het missen van kansen door PSG ook in de slotfase als een rode draad door het spel. Bij 27-26 hing de gelijkmaker in de lucht, het werd uiteindelijk 28-27.

Voor PSG zit een plek bij de eerste twee ploegen - Kielce en Flensburg - er niet meer in. Elverum (uit) en Szeged (thuis) zijn de twee volgende Europese duels.