Nieuws

Oranje U17 knokt maar niet beloond met punt, Molenaar mogelijk gebroken pink

Oranje U17 knokt maar niet beloond met punt, Molenaar mogelijk gebroken pink

Door Frits Feuler – In het openingsduel tegen regerend Europees kampioen Duitsland heeft Oranje U17 nipt de duimen moeten leggen: 21-22. In de eerste helft was Oranje nog aan de positieve kant van de score: 11-10. Eerder nog, tijdens een pefentoernooi in Lübeck, ging Oranje nog fors onderuit: 19-28.

In vergelijking met het EYOF-toernooi in Baku, eind juli, had coach Ricardo Clarijs voor zijn EK-selectie vijf andere speelsters opgeroepen. Niet van de partij in Celje zijn De Borst, Korsten, Froeling, Uitslag en Vlug.

                    

                                      HOLLAND LASKO HOUSE, verzamelpunt voor de Oranje-supporters

Het eerste kwartier was nerveus, het was aftasten geblazen bij beide ploegen die moeilijk tot scoren kwamen: 4-4 na een kwartier. Veel ballen op het aluminium, of naast of over. Of een prooi voor een van beide keepsters.

Degelijk spel

Plots kreeg Oranje de geest en liep met degelijk spel uit naar 7-10. Een marge die op dat moment de verhoudingen goed weergaf. Met name aan de rechterkant was de aalvlugge Romé Steverink met drie prima doelpunten goed op dreef. Toch slaagde de opponent erin om te milderen tot 10-11 bij rust.

Vlak voor de pauze raakte Kim Molenaar geblesseerd en moest tijdens de rust al richting ziekenhuis. Diagnose: pink uit de kom, dan kan er getaped worden. Pink gebroken: gips om haar werphand.