Nieuws

Oranje handballers gelijk tegen Dormagen

Oranje handballers gelijk tegen Dormagen

In aanloop naar de eerste twee EK kwalificatiewedstrijden tegen Kroatie uit en Noorwegen thuis eind oktober/begin november zijn de Nedelandse handbal heren dinsdagavond weer voor het eerste sinds 10 januari bij elkaar geweest voor een training in de middaguren. Daarnaast stond er een oefenwedstrijd tegen de Duitse Tweede Bundesliga ploeg van Bayer Dormagen, dat getraind wordt door oud speler en trainer van Sittardia Jorg Bohrman, op het programma.

Bondscoach Joop Fiege had een ruime selectie opgeroepen voor deze eerste trainingsactiviteit maar de vier spelers van HSG Nordhorn-Lingen, Verjans, Leenders, Schagen en Miedema alsmede de twee van TSV Emsdetten Sluijters en Adams kregen van hun club geen toestemming om naar Dormagen af te reizen. Geblesseerd afgezed hadden Jorn Smits Tim Remer en Nick de Kuyper. Extra opgreoepen had Fiege nog Joris Baard en Edwin de Raad.

Na een 13-14 ruststand eindigde de oefenwedstrijd in een 25-25 einstand. Over het wedstrijd verloop was Fiege niet helemaal tevreden, maar het is ook pas weer de eerste keer na negen maanden dat we met deze groep bij elkaar zijn en dan merk je dat de afstemming nog niet echt goed loopt. Vooral in de tweede helft werden goede aanvallen afgewisseld met te veel technische fouten. Daarmee verzuimen we deze wedstrijd met een ruime overwinning af te  sluiten en eindigde deze slechts in een gelijspel. Iedereen die er vandaag was heeft gespeeld. 

Topscores Suelmann 7, de Raad 4, van Dam 3, Polmann 2, Boomhouwer 2, Neuteboom 2,  Baart 2, Haenen 1, van den Beucken 1, Steins 1 

„Het was een simpele stage“ vertel Fiege „maar het is goed dat we weer voor een eerste keer bijelkaar hebben kunnen komen. Ik ben dan ook blij dat we te gast mochten zijn bij Dormagen een mogelijkheid die voortvloeide uit de goede contatcten die we in het verleden hebben opgebouwd. We zijn nu nog bezig om te kijken of we twee dagen voor de eerste EK kwalificatiewedstrijd weer bij elkaar kunnen komen“.  

Deel dit bericht