Nieuws

OVERZICHT DEN HAAG/WESTLAND

AD SPORT / Peter Lotman - De wedstrijden van de regioclubs in Den Haag en Westland stonden vooral in het teken van het afscheid van spelers en stafleden. De kaarten in de eredivisie waren al geschud en vooral een mooie afsluiting van het seizoen was het uitgangspunt van de clubs.

HELLAS

Het Haagse Hellas voldeed aan die voorwaarde door de competitie knap af te sluiten met de tweede plaats. Het bleef daarmee rivaal Quintus voor op onderling resultaat. In  Kwintsheul won het team van coach Joris Witjens en thuis speelde het gelijk. Hellas won de laatste wedstrijd met 37-23 (al noteerden de scheidsrechters 35-22) van Arnhem en dat was voldoende voor die keurige tweede positie.

REGIOCLUBS: STIJLVOLLE AFSLUITING COMPETITIE IN TEKEN VAN AFSCHEID NEMEN 

Hellas verloor eerder dit seizoen in Arnhem en wilde duidelijk revanche nemen. Vanaf de eerste minuut was een gemotiveerde thuisploeg dominant met snelle aanvallen, goede afrondingen, sterk collectief verdedigen met, opnieuw, een uitstekende keeper Storm Bolman daarachter. Bij de rust was het al 20-10 en kon Hellas na het wisselen met een serie hoogstandjes de competitie in stijl afsluiten.

Coach Witjens is tevreden: “Wij kijken terug op een geweldig leerzaam seizoen waarin veel spelers grote stappen hebben gezet in hun ontwikkeling. Het was vooraf nauwelijks voor te stellen, dat we het zo goed zouden doen in de top van de eredivisie. Geweldig dat het zo in elkaar heeft gepast.”

Doelpunten: Martijn Poot (10), Wessel Coster (5), Ismael Fakhir (5), Yannick van Zundert (5), Thierry van Zundert (4), Twan Klompé (2), Thomas Beltman (2), Michael Pronk (1), Kevin Pronk (1), Pim van Starrenburg (1) en Storm Bolman (1).

Na afloop nam Hellas afscheid van Wessel Coster en Pim van Starrenburg, die na jarenlange trouwe dienst stoppen. Martijn Poot vertrekt naar het Belgische Hubo Hasselt van Peter Portengen en Twan Klompé is ingelijfd door bekerwinnaar Volendam. Kevin Hendriks moet vanwege blessures stoppen. Ook het driemanschap van de technische staf ondergaat een wijziging. Joris Witjens gaat door, maar Maura Visser en Björn Budding stoppen ermee. Ook werd alsnog formeel afscheid genomen van Loek van Bergen en Henegouwen en begeleider Ton Hofman, die eind vorig seizoen de club al verlieten.

Witjens nogmaals: “Wij zullen volgend seizoen pas op de plaats moeten maken en weer terug naar binnen moeten kijken. De focus gaat op onze eigen jonge spelers en met die gasten gaan we weer opbouwen. Met tijd, samenwerking en enthousiasme komt dat zeker goed.”

WHC/HERCULES

Het Combinatieteam van de coaches Wesley Hage/Nick Masmeijer had zich vooral als doel gesteld om het negatieve doelsaldo van -13 weg te poetsen. Door de 47-26 overwinning op het Opleidingsteam van Bevo lukte dat uitstekend. Met de snelle omschakeling van verdediging naar aanval kwam de thuisploeg makkelijk aan de doelpunten. Bij de rust was het al 25-10 door vlot combinatiespel.

Coach Hage: “Tot de laatste minuut was er volop honger om te blijven handballen en te scoren. Het was een collectieve prestatie zonder een Man of the Match te kunnen aanwijzen.” Als er al een opvallende speler moest worden aangewezen, dan was dat Erwin Roeleveld. De snelle hoekspeler vroeg op de speelvloer zijn geliefde Angelique ten huwelijk. Een opvallende gebeurtenis die met enthousiasme door de toeschouwers werd ontvangen. Gelukkig voor ‘Razende Roeltje’ gaf zijn vriendin het jawoord…

Doelpunten: Mitch Giezeman (9), Ziggy Eijsenring (8), Erwin Roeleveld (7), Luca Baak (6), Koen Houdijk (6), Thimo Bakker (3), Sten Maas (3), Sem Brinkman (2), Sil Klompé (2) en Mark Broers (1).

Mark Broers en de aanstaande bruidegom Erwin Roeleveld namen afscheid. Fysiotherapeut Joanny Loeffen kreeg een paar minuten voor het einde symbolisch de rode kaart van arbiter Carla van Dijk. Zij maakt volgend seizoen de overstap naar Tachos Waalwijk.

VELO

Volgens verwachting verloor Venéco/VELO van het Noord-Hollandse SEW. De uitslag van 24-35 was wat geflatteerd, maar duidelijk is wél dat SEW een paar stappen verder is dan de debutant. Niettemin kan het team van coach Nico Stet terugkijken op een voortreffelijk seizoen. Als nieuwkomer direct op de vierde plaats eindigen en een ticket voor de Europa Cup bemachtigen, is een formidabele prestatie. Veel gerenommeerde ploegen heeft de club uit Wateringen achter zich gelaten. Tegen SEW was duidelijk, dat de spanning er vanaf was. De scherpte die in eerdere partijen wel aanwezig was, ontbrak nu. “Geen probleem”, vond ook coach Stet. “Ik kan dat wel begrijpen na zo’n seizoen. Maar het was een geweldige belevenis met deze meiden.”

Keepster Femke Erkens was, ondanks de hoge uitslag, voortreffelijk op dreef en stopte zelfs nog drie strafworpen en verrichtte een serie fraaie reddingen. De jonge scheidsrechters Denise Steringa en Merel van Zijderveld floten een prima wedstrijd.  Ze waren resoluut in hun beslissingen en lieten zich niet beïnvloeden. Zij zijn bij voormalig toparbiter Monique Alsemgeest, die het tweetal de fijne kneepjes zal bijbrengen, in goede handen. Potentie voor de toekomst!

Doelpunten: Carmen Riepe (6), Maud Schuit (4), Nina van Ruijven (4), Kirsten van Steenbergen (3), Femke Mastenbroek (2), Lynn Baggerman (2), Isa van Rijn (1), Michelle Huf (1) en Talisa van Bergen en Henegouwen (1).

Afscheid werd genomen van Femke Mastenbroek en Quincy Fani die beiden, al dan niet voorlopig, stoppen.

QUINTUS

Ook voor de mannen van Quintus was de laatste wedstrijd een formaliteit. Zonder al te veel problemen wonnen de Westlanders in Rotterdam met 23-30 van Feyenoord. Een partij zonder veel scherpte, maar die toch tot tevredenheid werd uitgespeeld. Tim Blom was, zoals zo vaak dit seizoen, de uitblinker. Ook de beide keepers Ofke Teekens en Cas van der Harst waren prima.

Doelpunten: Rick van Ravesteijn (7), Timo Blom (6), Marc de Vreede (6), René de Bakker (3), Max van Zijderveld (2), Ques Canninga (2), Jordan Beukman (2), Troy Oranje (1) en Jorian Baauw (1).

Het was de laatste wedstrijd van Rick van Ravesteijn, Marc de Vreede, Christiano Olivacce en trainer/coach Ruben Schelbert, die allen stoppen. Jordi van Erp verlaat Quintus en keert terug naar Dynamico in Oss. Hij was zaterdag geblesseerd. Quintus gaat met de nieuwe trainer/coach Neso Saponjic samen met assistent Bart de Koning, bouwen aan een nieuwe ploeg met talenten uit de eigen jeugd.

cover Erwin Roeleveld nam met een zege afscheid van WHC/Hercules, scoorde in het slotduel zeven keer en vroeg zijn geliefde Angelique ten huwelijk. Mooier kan een handbalcarriëre niet worden afgesloten

foto Paul Vis sr.

Deel dit bericht