Nieuws

OVERZICHT DEN HAAG / WESTLAND

AD SPORT / Peter Lotman - Het was een grillige competitieronde voor de teams uit de Haagse/Westlandse regio. WHC/Hercules presteerde voortreffelijk door in Emmen de thuisclub te kloppen. Ook Quintus pakte de volle winst in de regioderby tegen EHC, maar het ging uiterst moeizaam (zie separaat verslag). Hellas liet zich in Eindhoven verrassen door een sterk PSV. Bij de vrouwen was het nóg matiger. Quintus en VELO verloren allebei hun uitwedstrijd.

KNAP HERSTEL WHC/HERCULES

WHC/Hercules verraste na de zeperd van vorige week tegen Hellas aangenaam met een klinkende overwinning bij E&O in Emmen. Het werd 20-29 voor het team van het technisch duo Wesley Hage/Nick Masmeijer.

Coach Hage: “Een verschil van dag en nacht vergeleken met vorige week. Dit keer een ploeg die honger had en de wil om de vieze smaak van vorige week weg te spoelen. Vanaf de eerste minuut stonden we keihard te dekken. Daarmee hebben we de toon gezet voor de hele wedstrijd.”

Bij het Combinatieteam keepten de van een blessure teruggekeerde Ole van Grieken en Lars Hemmes een sterke partij. Mitch Giezeman was de motor van het team en het slot op de deur in de verdediging. In aanvallend opzicht zette spelbepaler Koen Houdijk de lijnen prima uit en was daardoor een van de uitblinkers. Daan van Vliet met negen doelpunten, Koen Houdijk met zes treffers en Jari van de Moosdijk met vijf waren de beste schutters.

ONVERWACHT VERLIES HELLAS

Hellas had volgens coach Richard Rijkens een off-day en verloor ruim met 35-28 bij PSV. Dat was jammer, omdat de Hagenaars vorige week juist zo geweldig voor de dag kwamen. Rijkens: “Niemand gaf thuis. Niet scherp begonnen en erg weinig werklust”, was het harde oordeel van de oefenmeester. Aanvallend te individueel en te veel geforceerd met slechte afronding. “Simpele dingen goed doen met elkaar was nog te moeilijk. PSV maakte goed gebruik van onze lakse werkhouding”, aldus Rijkens.

Hij zag wel voordelen aan de nederlaag: “Goed voor ons groepsproces, want we zijn met de neus op de feiten gedrukt. Ze weten nu weer, dat er veel arbeid moet worden geleverd om succes te hebben. Je kunt deze grilligheid verwachten bij een jonge ploeg in opbouw.”

VERLIES QUINTUS VROUWEN

De vrouwen van Quintus verloren na een 19-15 ruststand opvallend ruim met 35-28 van Volendam. Bij 22-21 leek de partij te kantelen, maar de thuisclub behield het overwicht en kwam opnieuw op een ruime 28-23 voorsprong. Balverlies en onzorgvuldig afronden, zorgden voor de terugval van Quintus. In de slotfase probeerde het team van coach Rolf Schulte nog iets te forceren, maar van 30-27 liep Volendam van oefenmeester Zsigmond Makay weg naar de 35-28 eindstand. Jara Datthijn met zeven doelpunten en Judith van der Helm met vijf treffers waren de beste schutters aan Westlandse zijde.

VERLIES VELO

VELO was met de gedachten al bij het uitstapje in de Europa Cup naar Turkije. In Deurningen was DSVD met 34-32 te sterk. Bij de rust waren beide teams nog in evenwicht: 17-17. Dat kwam overigens, omdat het team van coach Nico Stet een 12-17 voorsprong door zwak verdedigen alsnog uit handen gaf.

Na het wisselen kwam VELO, zonder de geblesseerde keepster Femke Erkens, niet meer in het juiste ritme. Het kwam nog wel even terug tot 28-27, maar in de slotfase kon er toch geen punt worden gepakt. Bij 33-32 in het voordeel van DSVD had VELO nog de mogelijkheid op een doelpunt, maar de treffer bleef uit, waarna de thuisclub de 34-32 binnen schoot. Angelique van Duijvenbode en Carmen Riepe waren met elk acht doelpunten de beste schutters. Lexie Louwerens,  overgekomen van Quintus, toonde zich een aanwinst met vijf treffers.

cover Keepster Femke Erkens moet bij Velo voorlopig geblesseerd toekijken

foto Patrick Dolkens

Deel dit bericht