OVERZICHT HANDBAL OOST: EERSTE NEDERLAAG WIJHE ‘92

Bron: Handbal Oost - Lettele is bezig aan een opmars in de hoofdklasse B. Na de derde zege op rij staat de formatie van Gert Wessels plots op de derde plek. Wijhe’92 zag tegen VOC 2 de ongekende zegereeks eindigen. En ABS verraste in Doetinchem de nummer twee van de eerste klasse.

Zaterdagavond was Hacol’90/Combinatie’64 de tegenstander van Lettele. Op papier mocht dat geen probleem zijn: Lettele stond vooraf op plek vijf, de Twentse combinatieploeg op plek negen. In het veld werd dat verschil uiteindelijk ook duidelijk, al ging het in de eerste helft lang gelijk op. Maar een paar minuten voor rust voerde Lettele het tempo op: “Vanaf 11-10 gaven we ‘hop hop, gas erop’ en door een aantal goede goals van Lenneke Groot Koerkamp vanuit onze zo geliefde snelle omschakeling kwamen we op 17-11. Meteen ook de ruststand.”

Ondanks een wat zwakkere tweede helft kwam de overwinning niet meer in gevaar. Lettele kan zich nu op gaan maken voor de wedstrijd van volgende week. Dan is de nog ongeslagen koploper WHC de tegenstander.

GEWOONWEG BETER

Wijhe’92 liep in eigen huis tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan in de eerste divisie. Trainer Maurice Feringa keek al een beetje op tegen het bezoekende VOC 2 (“Ze hebben acht keer op rij gewonnen, we kunnen onze borst natmaken”) en in het veld bleken zijn zorgen terechtWijhe speelde niet slecht, maar de Amsterdamse reserves waren gewoonweg beter. Via de ruststand van 11-14 werd het uiteindelijk 25-28. Wijhe blijft wel koploper.

Doelpunten Wijhe’92: Kim Boerdam 9, Daimy van Dommelen 5, Rosel Oostveen 5, Britt Koerhuis 2, Eline Wellenberg 2, Aniek te Braak, Sanne Huis in ’t Veld.

SNOEIHARDE SCHOTEN

In de eerste klasse speelde ABS een geweldige pot tegen runner-up Artemis’15. Mede dankzij enkele snoeiharde schoten van Hilde in ‘t Hof speelde ABS de tegenstander in Doetinchem zoek. Bij rust was het 8-13. “Het thuispubliek was duidelijk onder de indruk van het spel van ABS, gelet op de gesprekken die in de rust tussen de supporters werden gevoerd”, had de verslaggever van de Bathmensen vernomen. In de tweede helft bleef ABS de betere ploeg. Mede dankzij goed keeperswerk van Liang Dijkerman werd via 12-17 de eindstand van 17-26 bereikt.

Eerste divisie dames
Doelpunten Kwiek 2: Fleur Spoolder 9, Lieke Velthausz 4, Isah Legebeke 3, Meike Damhuis 2, Farah ten Bärge, Tes Oosterlaar.
Eerste divisie heren
Doelpunten Achilles: Tristan Bosch 4, Freek Gielen 4, Aldin Kornegoor 4, Guido Pluim 4, Jason de Vries 3, Rob Wiegman 3, Timo Jonker 2, Rens van Kregten.
Tweede divisie A dames
Doelpunten Dalfsen: Lissa van Dam 10, Daniëlle Wendt 8, Femke Beumer 5, Louise de Roode 3, Merle Marsman 2, Finn Teters 2, Lianne Nijmeijer.
Doelpunten Broekland: Yara Tuïnk 7, Merel Hekman 3, Maud Wessels 3, Lois Folkert 2, Lianne Holterman 2, Lieke Nijhof 2, Rowy Tuïnk 2, Lynet Beltman
Hoofdklasse A dames
Doelpunten Overwetering: Iris ten Broeke 5, Romée Groot Koerkamp 5, Shana Nijboer 5, Fenna Nijland 4, Moniek Bos 3, Rianne Kappert, Rowy Slijkhuis, Iris Steerneman, Lieke Tukker.
Doelpunten SDOL: Anne Alferink 10, Inge Lugtenberg 6, Sharon Spoolder 5, Dominique Hemmink 4, Joy van der Vegt 2.
Doelpunten Heeten: Lisa Maatman 8, Emma Schoorlemmer 7, Kelly Wichers Schreur 6, Sanne Meijerink 3, Eva Rodijk 3, Kayra Rodijk 2, Maren Voorhorst 2, Amèl Blom, Linet Slinkman.
Doelpunten LHC: Paula Kogelman 5, Noor Wessels 5, Kim IJsseldijk 4, Luna Marsman 3, Jill Neppelenbroek 3, Lisa Grolleman 2, Romée Kamphuis 2, Britt Veltmaat.
Doelpunten Nieuw Heeten: Marlee Kattenbeld 6, Rachel Kruiswijk 5, Linsey Hazelhekke 3, Merlin Pol 2, Iris Wuestman 2, Jorien Meijerink 2, Birthe Kemper, Lian Meijerink.
Hoofdklasse B dames
Doelpunten Voorwaarts: Romy ten Cate 6, Nikki Teunissen 4, Lara Baltes 3, Patricia Brincker 3, Esmée Poll 2, Lisa Zwienenbarg 2.
Doelpunten Lettele: Lenneke Groot Koerkamp 6, Kim Oosterhuis 6, Marjolein Westerbeek 4, Bianca Klein Koerkamp 3, Amber Zandbelt 3, Jolien Oosterwijk 2, Anouk van Rossum-Schiphorst 2, Narelle Aarnink.

cover Negen treffers van Kim Boerdam waren voor Wijhe '92 niet voldoende voor winst op VOC 2