Nieuws

Ploeggenoten van Abbingh naar ZSKA Moskau

Ploeggenoten van Abbingh naar ZSKA Moskau

Van de Redactie – Bij de damesploeg van ZSKA Moskou is de club begonnen met een interessant project. Daar horen uiteraard ook topspeelsters bij.

Vandaag maakte de club bekend dat opnieuw een ploeggenote van Loïs Abbingh, keepster Anna Sedoykina, Rostov-Don ook verlaat en richting Moskou gaat. De Oranje-international speelt volgend seizoen in de Deense competitie bij Odense.

Naast Sedoykina contracteerde Moskou eerder nog een speelster met een Olympisch tintje bij Rostov: Marina Sudakova.

                                     

 De 35-jarige keepster speelde voorheen 15 jaar voor Dinamo Wolgograd en won vijf keer de Russische titel. In 2008 werd de EHF Cup gewonnen, in 2015 bereikte de ploeg – onder de naam Dinamo Sinara - de FINAL4 van de Champions League waarin tweemaal verlies werd geleden tegen Larvik en Vardar Skopje. Daarna verhuisde de keepster naar Rostov, waar ze met vier titels en vier nationale bekers afscheid neemt. In 2017 won Rostov de EHF Cup, vorig jaar eindigde de ploeg, met Loïs Abbingh, als tweede op het Europese eindtoernooi voor clubs.

Al in 2008 mocht ze met de Russische nationale ploeg EK brons vieren, een jaar later zelfs de mondiale titel. In 2016 volgde Olympisch goud in Rio.

Deel dit bericht