Nieuws

Quintus-aanvoerster Esmee Martens: ‘We hebben al belangrijke stappen gezet’

Quintus-aanvoerster Esmee Martens: ‘We hebben al belangrijke stappen gezet’

AD SPORT / Peter Lotman - In tegenstelling tot voorgaande jaren moeten de handbalsters van Quintus dit seizoen de punten bij elkaar sprokkelen. Coach René Zwinkels is bezig met jeugdige speelsters een nieuw team te formeren en dat levert nog niet altijd resultaat op. De ervaren trainer kent de problemen en laat zich door de buitenwacht niet van zijn aanpak afbrengen. “De grootste uitdaging is, dat we onszelf niet verliezen. Vasthouden aan het doel dat we voor ogen hebben. In de tot nu toe gespeelde wedstrijden deden we voor niemand onder. Op bepaalde momenten was het te slordig of hielden we ons niet aan de afspraken. Dat is een kwestie van ervaring. Veel trainen en wedstrijden spelen, dan komt dat vanzelf.”

De Westlandse oefenmeester weet dat er in deze fase niet alleen met technisch handbal kan worden gewonnen. “Lukt het niet met mooi spel, dan moeten we arbeid leveren en strijden met elkaar. Als we moeilijke wedstrijden willen winnen, zullen we zelf het verschil moeten maken. Knokken voor elkaar en ons niet laten wegzetten. Ook dat is wennen, omdat we het in het verleden vaak op techniek konden redden.”

Stabieler

Ook aanvoerster Esmee Martens vindt dat haar team stabieler moet spelen. “Het seizoen verloopt prima, maar we moeten in wedstrijden als het spannend wordt, volwassener worden. Bewuster spelen en geen cruciale fouten maken. We zijn nog aan het groeien, maar hebben al belangrijke stappen gezet in vergelijking met het begin van de competitie. Wij kunnen van elke ploeg winnen, maar kunnen ook een misstap maken. Borhave is een ploeg die kan verrassen, maar thuis moeten we die gewoon winnen.”

Zwinkels vervolgt: “Deze wedstrijd geeft aan waar we staan en waar de accenten moeten worden gelegd. We moeten niet gaan leunen, maar vanuit onze eigen kracht de strijd aangaan. Ik zou tevreden zijn als we dat kunnen neerzetten.”

Het laatste duel van de eerste competitiehelft (zaterdag, 20.15 Kwintsheul) is belangrijk. Beide teams zijn nog wisselvallig en hebben de punten nodig om de kampioenspoule te halen. Quintus heeft acht en Borhave zes punten uit acht wedstrijden.

cover Aanvoerster Esmee Martens

Deel dit bericht