Nieuws

Quintus vrouwen en mannen, stroeve competitiestart

Quintus vrouwen en mannen, stroeve competitiestart

AD SPORT / Peter Lotman - De mannen van Quintus hadden het in hun eerste wedstrijd lastig bij het Opleidingsteam van Limburg LIONS. De Westlanders konden tot aan de veertigste minuut niet het juiste ritme vinden.

De thuisclub nam na de rust (12-12) zelfs een 20-14 voorsprong. Daarna kwam Quintus op toeren en trok de stand bij 24-24 gelijk. Vijf doelpunten op een rij zorgden vervolgens toch nog voor de 25-30 overwinning.

Yannick Boers, stijlvol vanaf de hoek, foto Paul Vis sr.

Doelman Lars Hemmes was de man-of-the-match. Marc de Vreede (8x raak), Yannick Boers (7), Alex Koop (6) en Rick van Ravesteijn (5) waren de beste schutters. De aanwinsten Pieter van der Velden en Martijn Poot behoorden volgens coach Jack van Lier tot de spelers die in de tweede helft mede voor de ommekeer zorgden.

“Maar”, vond Van Lier, “het hele team was nog zoekende. De automatismen moeten met de nieuwe spelers nog worden ingeslepen. Daar is nog even wat tijd voor nodig.”

Vrouwen

De vrouwen van Quintus hadden meer moeite met debutant Kwiek Raalte dan verwacht: 30-30. De Heulse ploeg begon voor een select groepje toeschouwers aanvallend goed. Toch lukte het Kwiek om makkelijk in het spoor te blijven. Via 8-8 werd het 14-9 voor de thuisclub, maar bij de rust was de marge toch weer geslonken naar 16-14.

Coach René Zwinkels: “In de tweede helft was de dekking te onzeker. Daardoor kon Kwiek, dat steeds beter werd, zelfs de leiding nemen met 24-26 en 27-29. Wij hadden daar even geen antwoord op. Gelukkig konden we er op de valreep toch nog een gelijkspel uitslepen. Dit was wel een tegenvaller en geeft aan, dat we er nog niet zijn.”

Bij Quintus ontbraken Angelique van Duijvenbode en Fem Boeters. Aanwinst Celine Michielsen en de teruggekeerde Anouk Zwinkels waren wél van de partij. In de laatste fase van het nerveuse duel had vooral Anouk Zwinkels veel pech met haar schoten.

Koelbloedig

Twee minuten voor tijd schoot Celine Michielsen 29-29 binnen, maar wéér kwam de fel strijdende ploeg uit Raalte op voorsprong: 30-29. Esmee Martens benutte in de slotseconden nog koelbloedig een strafworp, waardoor Quintus met een puntendeling goed weg kwam.

Doelpunten: Anouk Zwinkels (7), Esmee Martens (5), Amber Verbraeken (4), Lisanne Kruijswijk (4), Celine Michielsen (3), Lois Strik (3), Suzie Otten (2), Jill Strik en Nicole van Meteren. Verder behoorde ook keepster Esther de Vos tot de uitblinksters.

Derbywinst reserveteam Quintus op Hellas

Naast de Haagse derby tussen Hellas en WHC/Hercules stond er nóg een regiotweekamp op het programma. Aan de Laan van Poot troffen de reserveteams van Quintus en Hellas elkaar in de eerste divisie op zondagmiddag. Het werd voor het nieuwe technisch duo van de Westlandse formatie, Luuk Obbens/ Mark van Vliet, een overtuigende 22-34 overwinning. Daarmee hebben zij de vuurproef voortreffelijk doorstaan.

Luuk Obbens was uiteraard opgetogen over de eerste zege. "Het was al mooi, dat we na maanden lang geen handbal konden openen tegen rivaal Hellas. En dan is zo’n overwinning extra prettig, vooral omdat de mannen zo goed en geconcentreerd hebben gespeeld.”
Mark van Vliet vult aan: "Hellas had geen antwoord op onze dekking en ze kwamen er niet doorheen. Alle puzzelstukjes vielen op hun plaats in deze wedstrijd. Als collectief hard gewerkt in de verdediging. Dat resulteerde aanvallend in ‘makkelijke’ doelpunten.”

Obbens nogmaals: "Wij hebben keihard gewerkt in de voorbereiding en dat heeft tegen Hellas optimaal resultaat opgeleverd.”

Bij de rust was het al 8-14 voor Quintus, dat in Mitchell Timmermans (aanvallend sterk op schot), Nick Schot (in de dekking op dreef) en Hidde van Oorschot (aanvallend en verdedigend goed) de uitblinkers kende.

cover Rick van Ravesteijn namens Quintus aan de bal

foto Paul Vis sr.

Deel dit bericht