Quintus sluit seizoen als nummer vier af

PETER LOTMAN - Kwintsheul - De handbalsters van Virto/Quintus hebben de competitie zaterdag afgesloten met een 26-22 nederlaag bij DOS. Door dit resultaat eindigt de ploeg van het technisch duo Alex Curescu/ Kevin Devilee op de vierde plek.

Die plaats geeft de ploeg uit Kwintsheul komend seizoen recht op deelname aan de Europa Cup. ,,En dat gaan we ook zeker doen. De speelsters zijn al weer heel actief bezig om via sponsoracties daarvoor geld binnen te halen.”

Die vierde plaats is dezelfde positie als in de vorige handbaljaargang. Curescu: ,,Maar ik ben over deze prestatie wel wat meer tevreden. We hebben namelijk veel problemen gekend met blessures dit seizoen. De overgebleven groep heeft dat meer dan uitstekend opgepakt. We hebben tot aan de laatste wedstrijd van de play-offs zelfs nog meegedaan om een finaleplaats.”

Quintus speelde een degelijke wedstrijd tegen DOS, maar was te onnauwkeurig in de afronding. Verdedigend zat het goed in elkaar met daarachter de twee sterk acterende keepsters Larissa van Dorst en Helen van Beurden.

Aanvallend kon de Heulse ploeg de eerste helft goed in het spoor blijven van de thuisclub. Bij 8-10 leek Quintus zeven minuten voor de rust zelfs positief de kleedkamer te kunnen opzoeken. Maar DOS boog in een periode van veel tijdstraffen aan Westlandse zijde de achterstand om naar een 14-10 voorsprong.

Bij 15-13 en 17-15 was het nog steeds een wedstrijd, maar het lukte Quintus niet langszij te komen. DOS behield de voordelige marge met rustig spel vast tot het einde.

DEBUUT

Curescu liet de jeugdige A-junior Amy Dulfer, zus van de bij DOS spelende Kelly, debuteren. Zij haalde een ruime voldoende. Rianne Zonneveld werd vanwege een blessure niet ingezet. Britt van Steekelenburg speelde met veel inzet de hele wedstrijd aan de cirkel.