Nieuws

Rachel de Haze na dit seizoen verder als trainster

Rachel de Haze na dit seizoen verder als trainster

Van de Redactie – Direct na het behalen van de Supercup met VOC ten koste van Quintus maakte routinier Rachel de Haze bekend dat ze na dit seizoen stopt met de actieve sport. Dat meldt De Telegraaf.

“Nog een seizoen alles geven en de jongeren in de ploeg helpen,” meldde ze. “De trainer ziet graag dat ik deze rol op me pak. Na dit seizoen wil ik verder als trainer.” Niet bekend is of haar eerste klus dan bij VOC ligt.

Tijdens het EYOF in Baku en het EK U17 in Slovenië was De Haze al als assistent de rechterhand van Ricardo Clarijs, tevens haar clubcoach bij de regerend Amsterdamse landskampioen. “Ik ben tegenwoordig al veel met de jeugd bezig,” laat ze optekenen. Dat bevalt goed. Om de trainerspapieren te halen heb ik nog een jaar nodig.”

De 28-jarige routinier laat ook in deze Supercup-wedstrijd zien dat ze nog steeds een toegevoegde waarde is voor VOC. Jonkies als Zoë Sprengers en Nikita van Vliet gedijen goed aan de hand van de ervaren opbouwster.

De eerste prijs dus binnen voor haar en haar ploeg. “Maar we zitten nog niet op ons niveau,” vertelt ze erbij. Iets dat ook coach Clarijs beaamt. “Een aantal speelsters is na het EK kort op vakantie geweest en heeft daarna de training weer opgepakt. Er zijn ook wat sterkhouders vertrokken waardoor er plaats is gekomen voor jeugdige talenten. Die moeten in deze voorbereidingsperiode nog wennen. Over twee weken moeten we er staan.”

Of het trainerschap van De Haze inhoudt dat Clarijs na dit seizoen vertrekt en zich helemaal kan richten op de opleiding van talenten bij de Handbalacademie op Papendal, is niet duidelijk.

VOC opent op 7 september met een uitduel bij verliezend bekerfinalist HandbaL Venlo.

Deel dit bericht