Nieuws

Rachel Piekhaar naar VOC Amsterdam

Rachel Piekhaar naar VOC Amsterdam

De 25 jarige linkerhoekspeelsters Rachel Piekhaar afkomstig uit Leidschendam speelt komend seizoen voor Succes Schoonmaak VOC Amsterdam.

Piekhaar zette haar eerste stappen in het handbal bij EHC in haar woonplaats maar verhuisde al op jonge leeftijd naar Quintus. Op 20-jarige leeftijd vertrok ze naar E&O in Emmen waar ze twee en half jaar heeft gespeeld. Een schouderblessure hield haar in het eerste seizoen veelvuldig buiten het veld. In december 2012 kreeg ze desondanks een aanbod van het Duitse HSG Blomberg Lippe. Het afstuderen voor haar SPH studie noopte haar na een half jaar weer terug te keren naar Nederland waar zij de afgelopen twee seizoenen voor DOS in Emmer-compascuum heeft gespeeld. Omdat zij graag terug wilde keren naar het Westen omdat daar de kans op werk in de zorg ook groter is besloot zij om te vertrekken.

Piekhaar, die het vooral van haar snelheid en passerbewegingen moet hebben, is na Talisa Groen de tweede aanwinst Amsterdamse equipe die volgend seizoen getraind wordt door Alex Curescu. Ze is super blij om komend seizoen voor VOC Amsterdam te kunnen spelen. “Ik zie volgend seizoen genoeg kansen om prijzen te pakken, VOC strijd de laatste jaren altijd mee om het kampioenschap”. Ook de directheid van de speelsters onderling spreekt haar ook erg aan. “Gewoon zeggen waar het op staat en weer verder gaan. Daarnaast kijk ik er nu al naar uit om samen met Talisa Groen, met wie ik samen in de Haagse selectie speelde, zo snel mogelijk ingeburgerd te raken”.  

Deel dit bericht