Nieuws

Ramon Meijer (WHC/Hercules) ontbreekt in Haagse derby

Ramon Meijer (WHC/Hercules) ontbreekt in Haagse derby

AD SPORT / Peter Lotman - Onwerkelijk. Dát was de overheersende indruk tijdens het openingsduel van de handbalcompetitie. De derby’s tussen de Haagse rivalen Hellas en WHC/Hercules waren in het verleden altijd goed voor een uitverkochte sporthal. Dit keer honderd toeschouwers die de Hellenen na een ‘worstelpartij’ met 21-20 zagen winnen.

                                                             ‘CONTACTRISICO TE GROOT’

Voor Ramon Meijer van WHC/Hercules was de wedstrijd in dubbel opzicht een teleurstelling. Zijn team verloor en hij kwam zelf niet binnen de lijnen. Geen blessure, maar Corona hield hem aan de kant. Niet het virus zelf, maar de angst besmet te raken, dwong hem daartoe.

Ramon Meijer bleef aan de kant in de Haagse derby, foto Patrick Dolkens

De 27-jarige Meijer over die opmerkelijke beslissing: “Toen we weken geleden met contact mochten gaan trainen, voelde dit voor mij niet lekker vanwege het virus. Ik kon het voor mezelf niet rijmen, dat ik al maanden bij niemand, behalve mijn vriendin, binnen de anderhalve meter mocht komen en dan wel met dertig tot veertig man moest trainen met contact.”

Zonder contact

“Ik vond dat lastig en ben hierover in contact gegaan met de trainers. Ik heb toen twee weken niet meegetraind, waarna ik heb besloten daarna zonder contact mee te trainen. Dit betekende, dat ik niet het hele trainingstraject en de oefenwedstrijden kon meedoen. Maar het voelde voor mij beter. Ik wil het risico op besmetting voor de mensen om mij heen en uiteindelijk ook verspreiding daarbuiten zo klein mogelijk houden. Dit was voor mij dan de beste oplossing.”

Meijer had er zelf ook moeite mee. “Uiteraard hartstikke balen. Zo’n keuze is niet leuk, maar op dit moment wegen er voor mij andere zaken zwaarder dan handballen. Dat geldt ook voor de wedstrijden, al is zo’n derby altijd een hoogtepunt. Zodra ik weer met contact ga trainen, kan ik ook voor de wedstrijden worden geselecteerd. Tot die tijd houd ik zelf mijn conditie op peil en kan ik wel de gedeeltes zonder contact meedoen. Ook blijf ik meekijken naar de tactische trainingen. Zodra ik dan weer ga meedoen met contact is het makkelijker aansluiten.”

Prima geregeld

Hellas verdiende het compliment, dat het rond deze eerste wedstrijd alles prima had geregeld volgens de voorgeschreven maatregelen. Corona-coördinator én voorzitter van Hellas, Bianca Rouwenhorst, onderstreepte vooraf nog eens het belang voor het selecte groepje toeschouwers zich aan de voorschriften te houden. Dat lukte wonderwel en de supporters zagen vervolgens twee hardwerkende ploegen die alles uit de kast haalden.

Na 8-8 bij de rust, 16-16 na vijftig minuten en 19-19 driehonderd seconden voor tijd, was het toch Hellas dat aan het langste eind trok. Niet onverdiend, want  technisch/tactisch was het de betere ploeg. Doelman Quincy Kompier en Wessel Coster (negen doelpunten) waren bij Hellas de opvallendste spelers. Bij WHC/Hercules was Tim Frenk met vijf treffers de beste schutter.

cover Ramon Meijer

foto Patrick Dolkens

Deel dit bericht